ONS AUTOOTJE

Je ziet ze thans bij duizenden op onze wegen, die al jaren niet meer berekend zijn op het verwerken c.q. een snelle doorstroom van dit zwaar toegenomen aantal. Personenauto’s, SUV’s, kleine en zwaardere pick-ups, trucks, opleggers en bussen op onze wegen elke dag weer. Binnen het forensenverkeer ergeren velen zich dagelijks in de lange files die veel verlies van brandstof veroorzaken en de luchtvervuiling doet toenemen. Maar het autootje is nog steeds voor velen een grote wens c.q. status symbool en die moet ten koste van veel andere zaken prioriteit genieten. Via een huurkoopfinancieringsregeling gesloten bij een lokale bank, kopen de meesten een auto. Velen staan er niet gelijk bij stil, wat er na de aanschaf nog allemaal aan additionele kosten bij komt kijken. Daar kom je na enkele maanden wel achter en dan beginnen de problemen pas goed. Bij de maandelijkse aflossing komt gelijk de brandstofrekening en voor gasolinewagens is dat nu SRD 6.99,- per liter ongelode brandstof. Degenen die een gebruikte auto aanschaffen, krijgen dat voertuig meestal niet met nieuwe banden en vaak ook nog met een accu die reeds aan vervanging toe is. De servicebeurten die bij een goed en regulier onderhoud dienen plaats te vinden, lopen al gauw inclusief smeeroliefilter in de honderden SRD’s en dat allemaal bovenop de reeds lang bestaande maandelijkse verplichtingen. Jaarlijks komt dan ook nog de WAM-verzekering erbij en die is in de afgelopen jaren qua premie ook fors verhoogd. Er staat de automobilist vermoedelijk wederom een verhoging van de premie te wachten. De autokeuring die jaarlijks dient te geschieden, tikt ook nog lekker aan en maakt dat de speling in de portemonnee, steeds minder wordt. En om de zaak nog eventjes nog verder en strak te verergeren, heeft de overheid een nieuwe plukformule voor alle automobilisten in petto en die formule moet per 1 januari 2019 ingaan. Op die datum zal er nog eventjes een nieuwe fiscale heffing worden doorgevoerd onder de noemer ‘rij- en voertuigenbelasting’. Elders in deze editie publiceren wij de tarieven die men alle autobezitters per 1 januari 2019, door de strot wil drukken. Als de btw niet zonder kleerscheuren kan worden doorgevoerd, dan moet de regering het maar elders vandaan trachten te krijgen. Dus nu moeten de automobilisten het voor de zoveelste keer ontgelden. De rij- en voertuigenbelasting betreft volgens onze minister van Financiën, een heffing die in vele landen gangbaar is en daarom hier ook van toepassing dient te kunnen zijn. Wat de minister er echter niet bij vertelt, is dat wij met zijn allen al zwaar worden getild door de government take op elke liter gasoline en diesel die wij kopen. De rij- en voertuigenbelasting is daarom een extra en veel te zware belasting voor iedere autobezitter. Zo langzamerhand krijg je wel het gevoel dat de auto in dit land meer een vloek dan een zegen is aan het worden, gezien de alsmaar oplopende kosten die het gevolg zijn van het funeste financieel –economische beleid van dit kabinet.

More
articles