Palmentuin verfraaid voor ruim SRD 15.000

Het aannemingsbedrijf P. Mangrey & Son, heeft rond de SRD 15.000 gesponsord om de Palmentuin helemaal te verfraaien. Het betreft het project: ‘Verfraaiing van de Palmentuin’, dat door het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt uitgevoerd. In de eerste fase worden ruim 63 zitbanken gewassen en in de tweede fase geschilderd. Volgens Harriete Bholasingh-Helstone, onderdirecteur van het directoraat Cultuur, houdt het project in dat de Palmentuin wordt schoonmaakt, de zitbanken en de bloempotten worden geschilderd en de fontein wordt opgeknapt.
Behalve het personeel van de Palmentuin, werken ook arbeiders van het aannemingsbedrijf mee aan het project. “Van de First Lady, Ingrid Waldring-Bouterse, hebben we ook materiaal gehad om de Palmentuin meet te maaien en kruiwagens, Openbaar Groen is continu bezig met de vuilophaal en vanuit de gemeenschap heeft de Lions Club bloempotten en planten geschonken”, aldus Bholasingh-Helstone. De onderdirecteur zegt dat dit project ook is opgenomen in de begroting voor het dienstjaar 2019. Uiteindelijk wil het directoraat de Palmentuin voorzien van een nieuwe speeltuin, toiletgroepen, een behoorlijk kantoor en zeker drie permanente tenten. Het is van belang dat de Palmentuin een algehele opknapbeurt krijgt, omdat het directoraat op 2 en 3 augustus een cultureel uitwisselingsfestival voor jongeren organiseert.
Prahalad Mangrey, eigenaar van het aannnemingsbedrijf P. Mangrey & Son in Commewijne, vertelt dat het directoraat hem benaderde met de vraag als hij wilde helpen met de rehabilitatie van de Palmentuin, waarna hij niet schroomde om zijn bijdrage te leveren. Het aannemingsbedrijf voert grote projecten uit voor onder andere de Nationale Democratische Partij (NDP). Het bedrijf besteedt een deel van zijn winst aan sociale projecten in het belang van de samenleving, het verfraaien van de Palmentuin is daar een van. Daarnaast wordt er onder andere aan sociale sponsering gedaan, zoals het verstrekken van pakketten aan minderbedeelden en het renoveren van huizen.

 

door Kimberley Fräser

More
articles