Geen plannen voor kabeloverspanning Wijdenboschbrug

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OW&C), heeft geen plannen om een kabeloverspanning aan te brengen bij de Wijdenboschburg. Dit zegt Neville Pengel, woordvoerder van het ministerie tegenover De West. Het is vaker voorgekomen dat mensen met suïcidale gedachten, van de brug sprongen om zo een einde aan hun leven te maken.
Vorige week woensdag is een 22- jarige jongeman van de brug gesprongen. Pengel geeft aan dat het ministerie nooit eerder heeft gedacht aan het plaatsen van netten/bedrading of het plaatsen van een wachtpost om te voorkomen dat mensen van de brug springen.
De zelfmoordproblematiek is volgens Pengel niet alleen een aangelegenheid van het ministerie van OWT&C, maar ook van de andere ministeries. Riad Nurmohamed, VHP-parlementariër en lid van de vaste commissie van het ministerie van OWT&C, is van mening dat het niet nodig is om maatregelen te treffen. Dergelijke maatregelen zullen volgens hem mensen er niet van weerhouden om zelfmoord te plegen. Zij zullen dan een ander manier vinden om het te doen.
Nurmohamed zegt dat niet de Wijdenboschbrug het probleem is, de vraag moet gesteld worden waarom mensen overgaan tot het plegen van zelfmoord. Hij geeft aan dat de meeste gevallen binnen de relationele sfeer plaatsvinden, maar zegt dat er ook gevallen bij hem bekend zijn van mensen die hiertoe zijn overgegaan vanwege de economische situatie in ons land. Nurmohamed zegt dat niet alle gevallen bij de politie of in de media terechtkomen, er zijn gevallen waarbij mensen die suïcide hebben gepleegd, op dezelfde dag zijn begraven of gecremeerd. Hij benadrukt dat de rode draad bij zelfdoding is dat mensen geen hoop meer hebben in het leven, hierdoor zijn gezinnen kapotgegaan, mede door de sociaal- economische situatie in het land. Volgens de volksvertegenwoordiger is het de taak van de regering en de politieke partijen om weer hoop te brengen in het leven van de mensen.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles