Watamaleo doet het opnieuw

Gylan Watamaleo heeft zijn heldenrol gisteravond een goed vervolg gegeven. De basketballer, die Suriname maandagavond met een buzzerbeater naar een sensationele 69-67 zege schoot tegen Grenada, bewees dinsdag wederom zijn. Dit keer was St. Vincent de tegenstander. Het betrof de tweede partij voor Suriname in de FIBA Men’s AmeriCup Caribbean Qualifiers in de Anthony Nesty Sporthal.

Watamaleo schoot met nog minder dan 15 seconden een three-pointer raak, waarmee hij de score op 77-77 bepaalde. Er werd hierna niet meer gescoord, waardoor Watamaleo met zijn basket een verlenging geforceerd had. In de vijf minuten extra tijd nam zijn SCVU-teamgenoot Earvin de Randamie de Surinaamse ploeg enkele keren bij de hand, maar St.Vincent gaf zich niet makkelijk gewonnen. Suriname leidde met nog 1 minuut en 20 seconden na een basket van De Randamie met 85-82. Uiteindelijk was het Watamaleo die met nog 46 seconden de ploeg een veilig marge bezorgde: 87-82. De eindstand werd 88-86.

St.Vincent leidde bij de rust met 37-33, maar aan het einde van de derde speelperiode was de score 59-56 in het voordeel van Suriname. Met nog minder dan twee minuten in de vierde fase leidde de tegenstander mer 71-69, maar Watamaleo gaf Suriname met een three-pointer de leiding met 72-71. St.Vincent knokte zich terug met 75-72 en 77-74, waarna de laatste three-pointer van Watamaleo de verlenging betekende.