June 27, 2018


Rosangela dos Ramos naar volgende ronde WK-schaken


June 27, 2018

Surinames dameskampioen schaken WFM Rosangela dos Ramos heeft zich op Jamaica gekwalificeerd voor de volgende ronde van de wereldkampioenschappen schaken voor dames. De nationaal dameskampioen veroverde in Kingston, Jamaica de vierde plek voor kwalificatie in de volgende ronde van het Wereldkampioenschap schaken voor dames. Dit deed ze door haar laatste partij te winnen van de U-16 Carifta kampioene Adani Clarke van Jamaica. De volgende kwalificatieronde (Zonals) worden het volgend jaar gehouden in Columbia. Het is de tweede keer dat Dos Ramos zich kwalificeert voor de volgende ronde. Eerder wist ze deze prestatie ook te behalen in de Subzonals 2014, georganiseerd in Suriname. Winnaar van de Female Subzone 2018 is geworden Almanzar Vasquez van Dominica. Op de tweede en derde plaats eindigen respectievelijk Katrina Blackman van Barbados en Rachel Miller van Jamaica. Rosangela dos Ramos eindigt op vierde plaats met 5 ½ punt uit 9 partijen. FM Viresh Giasi en CM Romario Sanches, die uitkwamen in de sterk bezette absolute klasse van de Subzonals met een deelnemers aantal van 75 schakers wisten na 9 partijen 5 ½ punten te scoren. Romario Sanches mist de Fide-meester (FM) titel op een ½ punt. Hiervoor is een score van minimaal 6 punten nodig. Winnaar in de Absolute Class is geworden FM Shane Matthews uit Jamaica, die hierdoor ook de Internationaal Meester (IM) titel behaalt.