Suriname krijgt slechte reputatie door vele drugsvangsten

Tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) gisteren, hebben parlementariërs hun bezorgdheid geuit over de recente drugsvangsten in het buitenland waarbij de drugs afkomstig zijn uit Suriname. DOE-parlementariër Carl Breeveld, benadrukte dat dergelijke gevallen ervoor zorgen dat ons land een slechte reputatie krijgt.
Breeveld zei zich ernstig zorgen hierover te maken. “Elke keer wanneer wij horen dat er vangsten zijn van drugshoeveelheden uit dit land, krijgt Suriname een hele slechte reputatie daardoor en we kunnen dat niet blijven aanzien”, aldus Breeveld.
De VHP- parlementariërs Mahinder Jogi en Krishna Mathoera, vroegen de regering om een concrete uitleg. Mathoera wilde weten wat de regering in de afgelopen jaren heeft gedaan om te voorkomen dat zoveel drugs het land binnenkomen en weer uitgaan. Ook wilde ze weten of de regering bekend is met de vele berichten over de grote hoeveelheden drugs die in beslag zijn genomen die afkomstig zijn uit Suriname. Voorts vroeg ze of het bekend is hoeveel rechtshulpverzoeken er zijn. Jogi wilde weten wat de instituten doen die speciaal in het leven zijn geroepen om drugscriminaliteit te bestrijden.
De regering heeft nog niet gereageerd op de vragen de assembleeleden.
De aanleiding voor de vragen van de parlementariërs, is de bekendmaking van de Spaanse politie, waarbij er aangegeven is dat er op een jacht 1.850 kilo cocaïne onderschept is die vanuit Suriname afkomstig is.

door Richelle Mac-Nack

More
articles