Surinaamse dames kloppen taaie Guyanesen

De Surinaamse vrouwen basketbalselectie heeft gisteren de eerste overwinning geboekt in de FIBA Women’s Caribbean Cup 2018. Buurland Guyana werd met 72-53 verslagen, maar Suriname kreeg de zege niet cadeau. De ploeg kende een vlotte start en leidde na vijf minuten spelen met 10-0.

Pas dan wist Guyana te scoren, maar toen kwam de score ook goed op gang bij deze tegenpartij. Suriname wist nog uit te lopen tot 20-6, maar zou de eerste speelperiode met 22-16 afsluiten, wat een 10-2 run voor de Guyanesen betekende.

In de tweede speelperiode oefende Guyana meer druk uit op de Surinaamse ploeg, die veel close baskets miste. Net voor het rustsignaal wisten de speelsters van het buurland voor het eerst de leiding te nemen met 27-26. Dit was ook de ruststand.

Na de spelhervatting namen de ploegen voor enkele minuten beurtelings de leiding, maar na een 32-32 score liep Suriname met 36-32 weg. De ploeg keek niet meer achterom en sloot de derde quarter af met 51-42. Hoewel Guyana flink van zich probeerde af te bijten was de ruime marge aan het einde van de derde fase genoeg voor Suriname om vrijer te spelen en de eindstand op 73-52 te bepalen.

Suriname verloor zondag op de eerste speeldag met 49-90 van de Dominicaanse Republiek.

Cuba won in de eerste partij met 77-50 van Bahamas en Guyana ging met 39-79 onderuit tegen Barbados.

Gisteravond won de Dominicaanse Republiek voor de tweede keer: 93-33 tegen Barbados en de Bahamas versloegen St. Vincent met 75-50.

Vandaag staan tegenover elkaar: Cuba-St.Vincent; Dominicaanse Republiek-Guyana en Suriname-Barbados.

More
articles