Arts met Surinaamse roots aan het woord: Shiva Schillevoort

Surinamers wonen en werken al decennialang in Nederland om zich verder te ontwikkelen en op een waardige manier hun steentje bij te dragen aan de Nederlandse maatschappij maar dat betekent niet dat zij hun roots zijn vergeten. Suri- Nederlanders zijn altijd trots op hun roots. In dit artikel maakt u kennis met een arts, die ook altijd nog een bedrage wil leveren aan Suriname. Er is een groeiende groep jonge Surinaamse artsen vandaar dat De West een aantal artsen in een portrettenserie aan het woord wilde laten om zodoende de Suri-naamse jeugd te inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun dromen na te jagen. Middels deze serie willen jonge artsen, Surinaamse jongeren inspireren. Maak kennis met Shiva Schillevoort, zij is arts-assistent Cardiologie:
“Momenteel ben ik werkzaam in het Academisch Medisch Centrum ( AMC ) te Amsterdam als arts-assistent Cardiologie. Ik ben inmiddels al 1,5 jaar arts, waarvan de afgelopen elf maanden in het AMC.

Leukste aan mijn werk
Het leukste aan mijn werk is dat je echt een verschil kunt maken in iemands leven. Zeker in het vakgebied waarin ik werkzaam ben, komt het vaak voor dat patiënten in een acute situatie binnenkomen. Daarbij moet je denken aan reanimatie setting, hartinfarct of een collaps (bewustzijnsverlies). Door adequaat en snel te handelen, kunnen wij echt levens redden. Maar ook patiënten geruststellen geeft veel voldoening. Daarnaast heb je ook de chronische zorg, waarbij je door aanpassingen van medicatie, patiënten een betere kwaliteit van leven kunt geven.

Hobby’s
Als hobby’s heb ik muziek luisteren, zingen en hardlopen. Vooral naar muziek luisteren geeft veel rust na een drukke dag op de afdeling. En qua genre maakt het niet uit. Van klassiek tot urban, je kunt het allemaal vinden op mijn playlist. Mijn keuze hangt af van de emotie die ik op dat moment van binnen voel en die ik via de muziek uit.
Ambities en belangrijkste in mijn leven
Mijn ambitie is om interventie cardioloog te worden. Een interventie cardioloog die ‘dottert’ patiënten die een hartinfarct hebben doorgemaakt . Daarnaast zou ik de kunst van het inbrengen van nieuwe hartkleppen ook willen beheersen.
In het leven vind ik balans belangrijk. Met een drukke baan is het soms lastig om de juiste balans te vinden tussen vriendschap, werk, liefde, geld, familie, creativiteit en spiritualiteit. In mijn leven zijn er verschillende perioden waarbij het ene meer op de voorgrond staat dan het andere. Maar geloof en spiritualiteit blijven bovenaan staan. Bij iedere stap die ik neem in mijn leven, laat ik mij leiden.

Grote voorbeelden
Mijn ouders zijn mijn grote voorbeeld.
Van mijn moeder heb ik geleerd hoe je een vrouw, vriendin en moeder kunt zijn. Hoe met elkaar te leven en goed voor jezelf te zorgen. Van mijn vader heb ik geleerd hoe een diplomaat te zijn, te goochelen met woorden en trouw te blijven aan jezelf. De dingen te doen waar je goed in bent en daar het allerbeste in te zijn. De dingen waar je minder goed in bent, moet je overlaten aan hen die daar wel goed in zijn.

Inspiratie
Ik raak zelf geïnspireerd door grote denkers. Ik vind het prachtig om deskundigen, elk in hun eigen vakgebied, met elkaar in discussie te zien. Vol respect naar elkaar en uiteindelijk een goed plan voor de patiënt te bedenken. Dat proces is iedere keer weer mooi om te aanschouwen.

Waar geloof je in?
Ik heb een aantal lijfspreuken waar ik mijzelf steeds weer aan herinner. Voorbeelden daarvan
1. ‘Power of mind’ en vooral: ‘To be the best, learn from the best and surround yourself with the best’.
Beste wat mij is overkomen is het moederschap. Ik heb een prachtige dochter waarmee ik dagelijks geniet van de kleine dingen in het leven. Dingen die je al snel als vanzelfsprekend beschouwd , zijn in haar ogen magisch. Want het leven is magisch!!!

More
articles