Hoerastemming koersdaling spreekt boekdelen

De koers van de Amerikaanse dollar is significant gedaald. Dit heeft voornamelijk op sociale media voor veel vragen gezorgd, echter was ook duidelijk dat veel mensen zich door de daling van de koers, in een hoerstemming bevinden. De wisselkoers van de US-dollar is nu 7.53, terwijl die begin dit jaar al boven de 9 lag. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt dat de hoerastemming van de bevolking begrijpelijk is. Volgens hem geeft het aan dat de bevolking al heel lang smacht naar een lage koers. “Mensen dromen van een koers zoals die was in de periode van Venitiaan”, zegt hij. Jogi zegt verder dat een lage koers zeer wenselijk is en als de koers daalt, zal dat natuurlijk zorgen voor een hoerastemming, gezien alles in het land afhankelijk is van de koers. Wanneer de koers daalt, zullen goederen en diensten goedkoper worden, waardoor de consument minder hoeft uit te geven en misschien weer kan gaan sparen.
De parlementariër wijst erop dat de daling van de koers niet komt door het handelen van de regering, maar door zaken die zich voltrekken op de internationale markt. Jogi geeft aan dat als de regering een bijdrage wil leveren aan de daling van de koers, zij serieus moet gaan investeren in de productie en het creëren van werkgelegenheid. “Dat is waar het volk naar verlangt”, aldus de VHP’er.
Jogi zegt dat hij niet weet als de koersdaling stand zal houden, maar hij wijst er wel op, dat er controlemaatregelen moeten komen zodat consumenten beschermd worden tegen handelaren en winkeliers die de neiging hebben om misbruik van de situatie te maken.
Hij haalt aan dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, ervoor moet zorgen dat controle uitgeoefend worden. Volgens Jogi moet het duidelijk zijn voor de gemeenschap welke koers er gehanteerd wordt door handelaren en winkeliers. Ook moet de winstmarge op goederen en diensten bekend zijn. Volgens de parlementariër hebben mensen in de handel de neiging hebben om in elke situatie de winnaar te zijn. “Op geen enkele wijze willen zij verlies lijden”. Hij benadrukt dat het ministerie de consumenten moet beschermen en ze niet moet overlaten aan handelaren die naar willekeur de prijzen van goederen bepalen.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles