Belfort: ‘Politie gaat niet toegeven dat fotojournalist onschuldig is’

Het is eerder gebeurd dat burgers onheus be-handeld worden door politieagenten, terwijl zij juist beschermd dienen te worden. Afgelopen vrijdag werd freelance fotograaf Regilio Derby, naar eigen zeggen als een zware crimineel be-handeld door de politie. Assembleelid en ex-minister van Justitie en Politie (JusPol) Edward Belfort, keurt het gedrag van de agenten af en zegt dat Derby in vrijheid is gesteld, omdat de hoofdofficier weet dat de fotojournalist belet werd in het uitoefenen van zijn werk. Volgens Belfort zal de politie dit niet toegeven. De fotograaf werd in de boeien geslagen, omdat hij op het moment dat de politie bezig was met een onderzoek aan de Groenhartweg, foto’s aan het schieten was van het geval.
Dit viel bij de in burger geklede politie-inspecteur Sergio Gentle niet in goede aarde en hij trad hard op tegen de fotograaf.
Belfort haalt nog twee soortgelijke gevallen aan van bondsvoorzitter Wilgo Valies en activist Curtis Hofwijks, waarbij zij onrechtmatig zijn aangehouden. Maar ook het geval vorige week waarbij een pastor tijdens een kerkdienst is meegesleurd uit de kerk door agenten. Bij wet is dat verboden. Derby heeft inmiddels een klacht ingediend bij de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ) tegen politie-inspecteur Sergio Gentle.

-door Kimberley Fräser-

More
articles