Volk wordt misleid door populistische projecten regering

PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink is van mening dat de voedselpakketten die de regering aan minder bedeelden voor een lagere prijs dan de winkelwaarde te koop aanbiedt, een misleiding zijn om aan stemmen te komen bij de komende verkiezingen. De geruchten gaan nu dat de regering binnenkort voedselpakketten aan alle Surinamers zal aanbieden en dat betekent volgens Karta-Bink een duidelijk signaal, dat het nog steeds niet goed gaat met onze economie. De PL-parlementariër vraagt daarom aan alle burgers om bewust te worden van hetgeen de huidige regering de afgelopen jaren heeft veroorzaakt en zich niet te laten misleiden door populistische projecten. Het feit dat de regering zulke projecten uitvoert, erkent ze dat velen niet uitkomen met hun geld en dat het volk in armoede leeft.
Momenteel worden voedselpakketten door zowel het ministerie van Sociale Zaken en Huisvesting als door de Nationale Democratische Partij (NDP), te koop aangeboden. Op verschillende adressen kunnen de minder draagkrachtigen die zich hebben geregistreerd, het door de overheid en NDP samengesteld pakket ophalen. Opmerkelijk hierbij is dat de groep steeds groter wordt. Ook steeds meer gepensioneerden maken gebruik van deze pakketten.
Als de regering een helpende hand wil bieden dan is het voedselpakketten beschikbaar stellen volgens Karta-Bink niet de oplossing. “Er moet ook naar mogelijkheden worden gekeken voor meer werkgelegenheid, de koers weer omlaag proberen te brengen, zoals de president vele malen heeft beloofd.” Door de devaluatie is het volk verarmd. De regering moet volgens Karta-Bink niet alleen voedselpakketten uitdelen, maar werken aan het groter plaatje. En dat is de burgers wederom het vertrouwen geven dat hun geld weer waarde krijgt.
Volgens de PL-parlementariër verdient het volk meer dan slechts in armoede te leven. Als tegenwoordig gekeken wordt naar de waarde van ons geld, dan is dit volgens Karta-Bink de grootste ramp die Suriname ooit heeft meegemaakt. En de grootste ramp zijn volgens de parlementariër de leiders van de regering. Het volk heeft daarom in 2020 nog de kans om verandering te brengen in zijn bestaan, namelijk de ramp weg te stemmen.

-door Kimberley Fräser-

More
articles