Verpleegkundigen mogen binnenkort extra ‘prikkel’ tegemoet zien

Verpleegkundigen mogen binnenkort een extra ‘prikkel’ tegemoet zien op hun salaris. Dit heeft de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, donderdag meegedeeld aan journalisten tijdens een persontmoeting in Nickerie. Na zijn beediging tot minister van Volksgezondheid, had Elias gezegd dat een van zijn zorgpunten is het behouden de verpleegkundigen die willen vertrekken uit Suriname. De bewindsman had toen aangegeven daar invulling aan te zullen geven door te werken aan een betere waardering voor de verpleegkundigen. Volgens Elias zullen er goede afspraken met de verpleegkundigen gemaakt moeten worden. De bewindsman zegt dat hij al zover is en wat voor de verpleegkundigen in petto heeft. Wat of hoeveel het wordt, wilde de minister nog niet kwijt, omdat hij het eerst aan de vertegenwoordigers van de doelgroep wil voorleggen met wie hij eind deze maand een ontmoeting heeft. Tijdens die ontmoeting zal hij het voorstel verder met hen bediscussiëren.  “We hebben wat voor de verpleegkundigen in petto, maar het zou niet netjes zijn als ze dat via de pers moeten vernemen, want ik wil het met ze bekijken en bediscussiëren hoe we dat gaan invullen”, legt de bewindsman uit.

Elias zegt zich sterk hiervoor te maken, omdat hij in zijn vorige functie als directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), ook met het wegtrekken van verpleegkundigen is geconfronteerd.

Elias vreest dat veel verpleegkundigen zullen  vertrekken als het in aanbouw zijnde ziekenhuis op Curaçao geopend wordt.

Volgens de minister is het  zijn streven om de extra waardering voor de verpleegkundigen eind mei zoniet eind juni te implementeren. Elias merkt op dat de regering de grote bedragen die worden betaald in het Caraïbisch gebied, niet zal kunnen opbrengen, maar zegt wel bereid te zijn met een extra prikkel, het wegtrekken van de doelgroep te minimaliseren.

More
articles