‘PLO-bestuur opsluiten en organisatie opdoeken’

Het Actiecomité Belangen Behartiging Particuliere Bushouders, is niet te spreken over de frauduleuze handelingen die door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zijn ontdekt bij de uitbetaling van de compensatiegelden aan de particuliere bushouders. De voorzitter van het actiecomité, Suraj Sahadew-Lall, zegt in gesprek met De West, dat hij meerdere malen heeft gewezen op de frauduleuze activiteiten die binnen PLO plaatsvinden. Hoewel het ministerie zegt dat de bushouders de oorzaak zijn van deze handelingen, is de voorzitter van het actiecomité ervan overtuigd dat dit niet op waarheid berust, gezien de stukken voor uitbetaling door de PLO worden ingeleverd en de gelden op de rekening van de PLO worden gestort. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat het PLO-bestuur zich schuldig heeft gemaakt aan deze frauduleuze handelingen. Hij is van mening dat het PLO-bestuur moet worden opgesloten en de organisatie opgedoekt moet worden. De particuliere bushouders zien volgens hem graag een organisatie komen die eerlijk en transparant is. “Daar staat de PLO ver van”, aldus Sahadew-Lall.
Hij zegt dat leden van het PLO-bestuur die hun bussen niet konden onderhouden, vanaf het invoeren van de brandstofcompensatie in auto’s met een waarde boven de US-dollar 50.000 rijden. “Er moet een Clad-onderzoek komen naar het vermogen van de PLO-voorzitter en de penningmeester en als ze hebben gestolen, moeten ze worden opgesloten, want eenieder die steelt wordt vervolgd”, aldus Sahadew-Lall.
Hij haalt aan dat het actiecomité keer op keer heeft gewezen op het gesjoemel binnen de PLO. Voorts zegt hij dat de contactmannen die op elke eindhalte zijn, ook medeplichtig zijn. “Het werk dat de contactmannen doen, is wettelijk niet geldig. Ze doen wat ze willen en bestelen de bushouders”, zegt de voorzitter van het actiecomité. Volgens hem is het bestuur van PLO bewust bezig deze praktijken uit te voeren. Het is volgens hem ook de reden waarom de PLO geen andere bushouders tot lid wil maken van de organisatie. Sahadew-Lall wijst erop, dat de voorzitter van PLO, John Mahadewsing, bang is dat hij bij bestuursverkiezingen weggestemd zal worden, wat zal maken dat hij niet meer kan sjoemelen met de subsidiegelden. “Als hij tien schone vingers had, zou hij iedereen toelaten als lid. We hebben sinds het vorige jaar stukken ingeleverd en gelden betaald, maar we zijn nog steeds geen lid”, zegt hij.
Sahadew-Lall ziet de PLO als een vriendenorganisatie die gelden die de staat toebehoren, steelt. Hij haalt aan dat er geld wordt gemaakt op bushouders die een busvergunning hebben, maar die niet meer actief zijn.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles