Kaarten hoofdklasse play-offs geschud

De kaarten voor de heren hoofdklasse play-offs bij de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) zijn geschud.

SCVU, De Schakel, Yellow Birds en De Arend hebben zich voor het tweede jaar op rij alle vier voor de nacompetitie geplaatst.

De Arend verzekerde zich donderdag als vierde tevens laatste ploeg voor de play-offs door De Schakel met 69-40 te verslaan. De ruststand was 28-23. Emile La Rose en Jason Fonkie leidden De Arend elk met 11 punten. Bij De Schakel hadden Lagwijn Brondenstein en Stefano Eudoxie elk 9 punten.

Ruckers, dat zich in de twee ronde behoorlijk versterkte en ook aasde op een play-offs plek, liep deze mis ondanks een 86-73 zege op Finabank Koi Carper. De zege van De Arend op De Schakel was namelijk doorslaggevend dat niet Ruckers, maar de ploeg uit Frimangron zich bij de laatste vier schaarde.

Ruckers won donderdag na een ruststand van 40-39 en boekte de tweede zege van het seizoen op Finabank Koi Carper. Jason Fisher leidde Ruckers met 24 punten. Mitchell Haas had met 17 punten de grootste bijdrage voor Finabank Koi Carper.

Op het programma staan nog de partij tussen SCVU-CLD en Yellow Birds-De Schakel, beide op 8 april en op 12 april: De Arend-SCVU.

Bij de dames zijn de play-offs reeds in de finalefase beland. Daar nemen dezelfde ploegen als vorig jaar het tegen elkaar op, te weten: Yellow Birds en De Arend. Vorig jaar won De Arend de titel. Bij de mannen won De Schakel vorig seizoen de titel ten koste van Yellow Birds.

More
articles