Jogi heeft vragen over herkomst voedselpakketten

Het verwondert Mahinder Jogi (VHP) dat vicepresident Ashwin Adhin overal pakketten met  aardappelen uitdeelt, zonder dat duidelijk is vanwaar hij de middelen haalt. “Vanwaar al dat geld. Wordt het geld uit eigen zak gehaald of uit de staatskas en hoeveel precies wordt er uitgegeven aan de pakketten?”, vraagt Jogi zich af. De aanleiding voor deze vragen zijn de  voedselpakketten die weer door de Nationale Democratisch Partij (NDP) in districten worden uitgedeeld. Jogi vindt het opvallend dat ook heel wat dorpen blij gemaakt worden en dat in alle gevallen de naam van de NDP wordt genoemd. Met andere woorden: de pakketten worden door de staat bekostigd en de NDP krijgt de goede naam.

“Zij proberen de mensen te beïnvloeden door hen enigszins te ondersteunen. De regering weet dat deze instellingen het moeilijk hebben.” Echter moet er volgens het assembleelid meer transparantie komen in deze zaak. De vraag vanwaar de middelen gehaald worden, zal volgens de volksvertegenwoordiger niet uitblijven tijdens vergaderingen in het parlement.

Afgelopen donderdag heeft de afdeling van de NDP aan zeven sociale instellingen in Nickerie voedselpakketten geschonken ter waarde van circa SRD 2000. Deze instellingen waren: Huize Francis, Weeshuis Gaytrie, Bejaardentehuis Rust en Werk, Internaat Warishi, Zuster Dankers Centrum, Bureau Dak- en Thuislozen Nickerie en het Kinderhuis Open Poort. Volgens Jogi focust de regering alleen op groepen waar zij stemmen nodig heeft, terwijl het hele volk het moeilijk heeft. “Doe je het voor de totale gemeenschap, dan zou je het schoolbusvervoer op tijd betalen of door de gezondheidzorg en het onderwijs te garanderen. De regering moet het volk onder één lijn kunnen trekken. Zij moet algemene investeringen plegen, zodat zij eenieder tegemoet komt”, aldus Jogi.

door Kimberley Fräser

 

More
articles