PTC levert 64 technische experts aan Suriname

Het Polytechnisch College Suriname (PTC) heeft gisteravond wederom een groep bachelor afgestudeerden afgeleverd, die goed kan worden ingezet in de samenleving. 64 studenten hebben gisteravond hun diploma in ontvangst genomen in het nieuwe gebouw van het PTC aan de Slangenhoutstraat. De studenten zijn afgestudeerd in de richtingen HLO (15), WTB (12), ICT (9), Infra (18) en Electro (10). De best geslaagde, Ranuku Ramkisoen, studeerde ICT. De directeur van het PTC, Robby Holband, haalde aan dat de best geslaagde het bewijs is dat een studie aan het instituut met de juiste inzet en de juiste motivatie binnen de nominale studietijd afgerond kan worden. Behalve dat de studenten een diploma behaald hebben, is Holband ervan overtuigd dat het PTC heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van hun gedrag en houding. Hij ziet graag dat de afgestudeerden zich aanpassen aan de zich snel ontwikkelende en groeiende samenleving. Holband riep zowel de regering als het bedrijfsleven op om gebruik te maken van de kwaliteiten van de PTC-afgestudeerden.

Hij herinnerde de regering en het bedrijfsleven eraan dat het onderwijs van het PTC afgestemd is op de behoefte van de sector. “Naast de kennis zijn onze studenten qua houding en gedrag goed afgestemd op het versterken van uw organisatie met als focus het economisch ontwikkelen van ons geliefd Suriname”, haalde de directeur aan. De afgestudeerden hebben volgens hem een pre in de organisatie waar zij zullen werken, doordat zij hun kennis kunnen toepassen op de vraagstukken van het bedrijf. Holband benadrukte dat burgers die hart hebben voor Suriname en zijn ontwikkelingen, gisteren hun bull in ontvangst hebben genomen. Hij is de mening toegedaan dat deze afgestudeerden hun schouders onder het werk zullen zetten en kwaliteit zullen leveren. Holband herinnerde de afgestudeerden eraan dat zij de verhogingen en andere sociaal- economische ontwikkelingen van ons land beter aan zullen kunnen en ze zullen zichzelf ook beter kunnen positioneren onder alle omstandigheden. Volgens de directeur bezitten de afgestudeerden de competenties om Suriname economisch verder te ontwikkelen en technisch uit te bouwen.

De voorzitter van het bestuur van PTC, Ashokkoemar Rambali, motiveerde de studenten ook om het niet te houden bij een bachelordiploma. Hij haalde aan dat ze gebruik van de gelegenheid moeten maken om verder studeren. In de afgelopen periode heeft het PTC volgens Rambali zich ingezet om de studiemogelijkheden uit te breiden. De minister ad interim van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Patrick Pengel, die ook aanwezig was, riep de afgestudeerden op om niet alleen hun eigen omstandigheden te verbeteren, maar zich zodanig in te zetten zodat het bedrijf of de instantie waar zij werken of zullen werken en ook beter van wordt, wat volgens hem er ook voor zal zorgen dat uiteindelijk het land er beter van wordt.

door Richelle Mac-Nack              

 

More
articles