Personeel AdeKUS wil verandering in salaris en toelages

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), dat verenigd is in de personeelsbond Werknemers Federatie Universiteit (WFU), is vanaf gisteren in actie omdat het bestuur van AdeKUS zijn afspraken niet nakomt. Gisteren besloten de leden van WFU tijdens een algemene ledenvergadering niet langer geduld te betrachten met het bestuur.

In een brief aan het bestuur, deelde de WFU reeds mee dat gezien een aanvaardbare reactie vanuit het bestuur uitblijft, de vergadering van de federatie het karakter van een protest heeft aangenomen. De bond heeft sinds vorig jaar september afspraken lopen met het AdeKUS-bestuur, echter is er tot nog toe niets bereikt. De werknemers zijn in actie omdat het bestuur afspraken met betrekking tot een aanpassing van het salaris, de afwikkeling van een nieuwe beloningsstructuur en de uitbetaling van kledinggeld, niet nakomt. Ook wil het personeel dat de ingehouden belasting teruggestort wordt. De woordvoerder van WFU, Suneel Soeknandhan, zegt dat de WFU in actie blijft tot er een oplossing komt. Gisteren werd besloten dat indien er geen oplossing komt, het personeel zich aanstaande maandag zal wenden tot de minister ad interim van Onderwijs, Wetenschap en Cul-tuur, Patrick Welzijn.

De WFU gelooft dat het bestuur haar niet serieus neemt, omdat de voorzitter van het bestuur van AdeKUS aan de bond gezegd heeft niet op de hoogte te zijn van de brieven die eerder zijn gestuurd.

De voorzitter van het bestuur zei voorts in overleg te treden met zijn overige collega’s. Een protestdemonstratie na de algemene ledenvergadering van gisteren, om een snelle inwilliging van de eisen af te dwingen, mocht niet baten.

De WFU zegt dat de manier waarop het bestuur van de AdeKUS handelt, laat zien, dat het bestuur geen oplossing wil. De WFU zegt dit ook op basis van het feit dat het bestuur binnen 24 uren een akkoord heeft bereikt met het wetenschappelijk personeel, dat ook in actie was. De federatie vraagt zich hierdoor af waarom dat niet kan met het personeel van AdeKUS. De federatie stelt dat zij openstaat voor een structurele oplossing, echter ligt het aan het bestuur van AdeKUS of er daadwerkelijk een oplossing komt.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles