‘De president is onverantwoordelijk’

President Desiré Bouterse heeft een keer gezegd: “Al staat Paramaribo in brand, ik slaap als een roos.” Dat geeft volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, aan dat de president zich niet bekommert om het land en het volk. Afgelopen zaterdag heeft de president weer blijk daarvan gegeven volgens de parlementariër. Bouterse heeft bij de 38ste herdenking van de Dag der Bevrijding en Vernieuwing aangegeven, dat hij in de komende periode vaak uitlandig zal zijn in verband met de vele uitnodigingen van buitenlandse staatshoofden. Zijn buitenlandse reizen kunnen tot aan de periode van de verkiezingen in 2020 lopen, liet het staatshoofd daarbij weten. Volgens Jogi is dat onverantwoordelijk gedrag van een president, juist in een periode van economische crisis, moet de president de vergaderingen in het parlement bijwonen om zodoende het volk te informeren welke stappen ondernomen zullen worden om uit de crisis te geraken. Echter lijkt het volgens Jogi erop dat de president weggaat nadat hij het land al heeft vernietigd. Jogi is ook van mening dat Bouterse de buitenlandse politiek van Suriname niet goed kan vertegenwoordigen, gezien hij door Interpol gezocht wordt en een vonnis heeft dat hij in Nederland moet uitzitten.

Verder zou de president ook hebben gezegd, dat het sociaal beleid van de NDP heeft gemaakt dat de partij alle drie zetels in het district Para heeft gehaald. Volgens Jogi heeft het sociaal beleid van Bouterse gefaald. “Eigenlijk is elke regeerperiode van Bouterse een mislukking geweest”, haalt Jogi aan. Zo wijst hij op de afgelopen acht jaar, de periode van 1996-2000 en de periode van de coup. Ook is Jogi de mening toegedaan dat de coup, onder leiding van Bouterse, niet ervoor heeft gezorgd om ontwikkeling te brengen, maar juist de armoede heeft vergroot. “Bouterse stelde het volk een sociaal beleid van melk en honing voor. Echter zien we dat men nu meer en meer in armoede leeft, daarom vraagt hij anderen ook om de sociaal zwakkeren te helpen, zodat zijn troep wordt opgeruimd”, benadrukte de VHP-parlementariër.

Jogi zegt dat Bouterse nu voorzichtig en verantwoordelijk moet zijn. “Hij is nu niet die ingi boi, maar hij is president. Hij is er om de toekomst van het land en volk richting te geven”, zegt hij. Volgens Jogi lijkt Bouterse dit vaker te vergeten. De VHP-parlementariër vindt dat de president zijn wijsheid moet gebruiken en daadwerkelijk moet werken voor het land, gezien de NDP 26 zetels heeft gehaald bij de afgelopen verkiezingen.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles