President bij Fa Tjauw Song Foei: Chinezen krijgen drie maanden korting op verblijfsvergunning

President Desiré Bouterse kondigde gisteren bij de viering van het Chinees Nieuwjaar aan, dat Chinezen in de komende drie maanden, maart, april en mei, een korting van US-dollar 1000 krijgen bij het maken van hun verblijfsvergunning. Zij betalen dan in plaats van US-dollar 3000, in deze drie maanden US-dollar 2000. De vereniging Fa Tjauw Song Foei heeft gisteren een nieuwjaars- lunch gehouden in Restaurant Chi Min, waarbij het staatshoofd, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, Melvin Bouva en verschillende andere NDP-toppers aanwezig waren. Volgens de president is dit het moment om zaken die in het afgelopen jaar niet goed zijn gegaan, dit jaar beter aan te pakken. Voor de Chinezen is dit het Jaar van de Hond. Bouterse riep de samenleving op om het karakter van de hond: trouw, integer, loyaliteit en moed, mee te nemen bij zaken die wij als land gezamenlijk moeten doen. “We hebben een grote job te doen om het Surinaams volk te brengen naar grotere hoogtes.”

Chen Jin Hua, voorzitter van de verenging, haalde in zijn toespraak aan dat hij een betere aanpak van de criminaliteit zou willen zien. Hierbij noemde hij specifiek preventie van criminaliteit en zwaardere straffen om de burgers weer een veilig gevoel te geven, met name de ondernemers. In het verlengde hiervan beloofde Bouterse de veiligheid beter aan te pakken dit jaar.

Volgens DNA-lid Stephen Tsang (VHP) is de hond intelligent. Met wijsheid, waakzaamheid en toewijding, zal er hard gewerkt worden in het Jaar van de Hond. Ook Zhang Jinxiong, ambassadeur van China, gaf aan dat er hard gewerkt wordt met andere groepen om Suriname mooier en moderner te maken.

door Kimberley Fräser

 

More
articles