Regering moet specialisten in loondienst nemen

Als de regering de medici niet kan betalen, dan adviseert Patricia Etnel om ze in loondienst aan te nemen, waarbij de specialisten een vast bedrag per maand ontvangen. Ze zegt dat veel ziekenhuizen reeds zijn overgestapt naar deze betalingsregeling. Het zou volgens haar een wijze stap zijn, gezien de regering niet in staat is de steeds duurder wordende zorg te financieren. “Als er geen geld is, dan moeten zaken anders aangepakt worden.” Etnel vindt niet dat het probleem bij de specialisten ligt. Het probleem in de gezondheidzorg speelt al heel lang. De regering is al bijkans tien jaar aan de macht en heeft de zorg altijd zo geleid. Etnel wijst erop, dat het bekend is dat specialisten veel verdienen, maar dat neemt niet weg dat de specialisten betaald moeten worden voor geleverde diensten. Het is de regering die vanaf het begin miljoenen heeft betaald. De parlementariër vindt dat er allang naar andere alternatieven gezocht moest worden. Volgens de NPS’er brengt de regering de zorg steeds in problemen.

Volgens Etnel zit deze sector al jaren in de problemen. Het zijn niet alleen de specialisten die de dupe worden van achterstallige betalingen, de gehele zorg zit in de problemen. De specialisten zijn slechts een onderdeel ervan.

Een ander zorgpunt is, dat de regering nog steeds niet duidelijk heeft gemaakt wat er gebeurt met BaZo-verzekerden en SZF-verzekerden. “De regering voldoet niet. Ziekenhuizen en artsen worden niet betaald, nu betaalt SZF niet. Het probleem ligt veel breder.” Voorts kan Etnel kan zich niet voorstellen dat de president ook het ministerie van Onderwijs heeft gelegd op het bord van minister Patrick Pengel, terwijl die zich volgens haar meer moet focussen op de gezondheidssector die al zolang in de problemen zit. Volgens haar kan de minister nog steeds geen rust brengen binnen deze sector. Etnel vindt dat er te veel wordt gespeeld, terwijl de regering met tactische oplossingen moet komen.

door Kimberley Fräser

 

More
articles