Jogi verwacht niet veel van politieke beschouwingen

Het ligt in de bedoeling dat De Nationale Assemblee (DNA) op 2 november een aanvang maakt met de Algemene Politieke Beschouwingen (APB). VHP-parlementariër Mahinder Jogi, is ervan overtuigd dat het parlement een bijdrage zal leveren tijdens de APB, maar van de kant van de regering hoeft er niet veel verwacht te worden. Volgens hem zal de regering haar vele wenselijkheden wederom aan het volk presenteren. “De regering zal het volk langzaam laten weten dat we in een crisis zijn. Echter zal zij ook duidelijk maken aan het volk, dat wat we nu meemaken, niet de schuld is van de regering”, benadrukt Jogi.

Daarnaast zegt het assembleelid dat de regering het volk hoop zal willen geven door te stellen dat Suriname betere tijden tegemoet gaat als de US-dollar 235 miljoen van Dalian geïnvesteerd wordt. Ook is hij van mening dat de regering een goede sier wil maken met de mogelijke olievondst voor de kust van het land.

Jogi betreurt het dat de regering het volk zoveel plannen voorhoudt, want uiteindelijk is de realisatiegraad minimaal. De parlementariër benadrukt dat er geen middelen zijn om de productie te stimuleren, zodat de verdiencapaciteit vergroot kan worden en het begrotingstekort gedekt kan worden. Gevolg is dat de regering geen andere keus heeft dan nog meer te gaan lenen om het tekort op de begroting te dekken.

Jogi zegt verder dat de regering met de handen in het haar zit, gezien zij moeilijk de beleidsdoelen kan realiseren. Hij merkt op dat het steeds duidelijker wordt dat de regering sociale instellingen, organisaties en behoeftigen, niet kan accommoderen. “In elk land is er een groep mensen die hulp nodig heeft. Als we een van de rijke landen zijn, dan moet de regering middelen aan de kant kunnen zetten voor deze mensen”, verklaart hij. Binnen de huidige regering ziet hij dit niet gebeuren, daarvoor is een regering nodig die goed beleid kan maken, prioriteiten stelt en die niet populistisch bezig is. Jogie merkt op dat de regering zich alleen richt op de komende verkiezing, ondertussen verpaupert het volk en kan het moeilijk gebruik maken van medische voorzieningen.

Jogi hoopt dat tijdens de politieke beschouwingen, de regering in staat is om bekend te maken of het land eindelijk een minister van Justitie en Politie krijgt, want de veiligheid van de bevolking is in het geding. “Als het op veiligheid aankomt, is Suriname als een klas zonder leerkracht”, aldus de parlementariër aan.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles