‘Overheidsvoorlichting is openlijke propaganda’

De testuitzending van het nieuwe overheidsprogramma GOV.TV op kanaal 8.3 van de STVS, heeft gisteren plaatsgevonden. Via dit kanaal zal de regering voorlichting naar de samenleving brengen. GOV.TV zal een 24-uurs programmering hebben. Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, zegt desgevraagd dat de voorlichtingsprogramma’s van de overheid, openlijke propaganda is op kosten van de samenleving. Hij geeft aan dat dit naar Cubaanse en Venezolaans model wordt gedaan, burgers worden volgepompt met informatie die door de regering als realiteit wordt gepresenteerd. Jogi zegt dat het doel daarvan is mensen te brainwashen. Ook merkt Jogi op dat de voorlichting van deze regering zelfs sterker is dan in de jaren ’80, toen radio- en televisiestations kapot zijn gemaakt. Hij benadrukt dat het op zich geen probleem is wanneer er zulke programma’s worden vertoond of wanneer berichten op sociale media worden verspreid om alles wat de regering doet goed te praten.
Echter mag dit volgens hem niet gebeuren met staatsmiddelen.
Jogi zegt dat de regering gewoon doorgaat met wat zij goed vindt, daarom adviseert hij burgers om alle voorlichting van de regering met elkaar te vergelijken. Doordat de regering alle voorlichting van de overheid naar zich toetrekt, komen de particuliere media niet meer aan bod. Hij zegt dat deze bedrijven hun diensten ook moeten verkopen om hun bedrijf draaiende te houden en benadrukt dat de regering als concurrent optreedt tegenover mediabedrijven. De regering zou in deze volgens hem juist een faciliterende rol moeten spelen. Jogi stelt dat de regering gestart is met de race naar de verkiezingen van 2020 met als doel om aan de macht te blijven. De regering zal volgens hem alles doen om aan de macht te blijven. Jogi hoopt dat het volk dit keer een verstandig besluit neemt, omdat deze regering elke keer wanneer ze aantreedt, van hun geen ontwikkeling kan brengen. “De historie ligt daar”, aldus de VHP- parlementariër.
Volgens hem ligt het nu aan het volk of zij verder wil pinaren of andere leiders kiest die ons land daadwerkelijk uit die crisis gaan halen. Hij merkt op dat een ieder in onze samenleving klaagt en lijdt door de huidige economische situatie.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles