Subsidie bushouders niet volledig uitbetaald

 

Het geld dat op maandag 9 oktober 2017 door de overheid is overgemaakt voor de uitbetaling van de subsidiegelden over het tweede kwartaal aan de particuliere bushouders, is volgens de voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbussen, Suraj Sahadew-Lall, niet volledig overgemaakt. Hij merkt op dat de overgemaakte subsidiegelden, slechts twee maanden dekken, waardoor niet alle bushouders over hun tegoeden kunnen beschikken.
Sahadew-Lall wijst erop dat de voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), met de regering de afspraak had gemaakt, dat de uitbetaling van de subsidiegelden om de drie maanden zou geschieden. “Toch wordt er nu maar voor een periode van twee maanden overgemaakt”, benadrukt Sahadew-Lall. De bushouders raken volgens hem ongeduldig, want zij moeten ook tal van zaken doen om de bussen rijdende te houden. Dit is ook de reden waarom de bushouders volgens hem ervoor pleiten om geen betalingen meer te ontvangen vanuit PLO.

De bushouders van de particuliere trajecten zien graag dat de subsidiegelden direct gestort worden op hun privérekening. “Op dit moment treedt de PLO op als bemiddelaar en er loopt heel veel mis”, zegt Sahadew-Lall. Bushouders moeten naar zeggen van hem te lang wachten voordat alle trajecten uitbetaald worden door de PLO. Een groot deel van de bushouders is van mening dat er gesjoemeld wordt met de subsidiegelden, daarom zijn ze geen voorstander van de wijze waarop de uitbetaling van de brandstofcompensatiegelden nu geschiedt.

Sahadew-Lall vindt het een kwalijke zaak dat de regering geen luisterend oor heeft voor het actiecomite, terwijl juist het actiecomité zich volgens hem inzet voor duurzame hervormingen binnen de bussector. Hij is het beu dat er jaar in, jaar uit, verwijten worden gemaakt naar de bushouders, maar nimmer wordt er een beleid uitgestippeld om verbetering te brengen in de bussector. Hij vindt het erg dat de particuliere bushouders zich al ruim vijftien jaar in hetzelfde schuitje bevinden. “De regering doet wat ze wil, maar op een dag wanneer wij stappen ondernemen voor verandering binnen de sector, zal zij gedwongen naar ons moeten luisteren”, aldus de voorzitter van het actiecomité.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles