Als een dief in de nacht werden wij weer overvallen met een verhoging van de prijs op een liter benzine van maar liefst 54 cent. Een liter gasoline was gisteren nog SRD 6.26,- en vandaag werden wij voor de zoveelste keer onaangenaam verrast met de prijscorrectie van 54 cent naar SRD 6.80,- voor dezelfde hoeveelheid brandstof.
De automobilist die over een auto met benzinemotor beschikt, wordt voor de zoveelste keer een oor aangenaaid door deze regering. Niemand moet ons komen vertellen, dat de internationale olieprijs zo drastisch is gestegen dat een dergelijke drastische verhoging van de literprijs voor benzine moest worden doorgevoerd. Men is gewoon bezig op een stelselmatige wijze richting 10 SRD voor een liter benzine te gaan.
We zullen wederom een lulsmoesje vanuit Handel en Industrie voorgeschoteld krijgen in een poging deze verhoging goed te praten. De regering Bouterse is gewoon bezig het volk nog steviger uit te buiten, omdat ze de kluts helemaal kwijt is hoe haar begrotingstekorten nog enigszins te dekken. Ze weet ook dat ze de helft van haar opgebrachte begroting over 2017 niet kan financieren en is zich er ook van bewust, dat het verder lenen geen optie is. Haar laatste strohalm is dan ook maar kijken hoever ze de gehele gemeenschap nog verder financieel kan uitkleden. Het is geen geheim, dat de olierekening van staat nog voor een aanmerkelijk deel wordt gesubsideerd en dat de overheid thans dreigt te zwichten onder deze zware financiële last.
De enige oplossing die ze nog weet te bedenken, is de brandstofprijzen verhogen en brengen naar het huidige niveau van de wisselkoers ten opzichte van de dollar. En dan nog betalen we thans veel te veel voor een liter benzine. Maar het gaat de regering Bouterse en slechts om te overleven en dan maakt het haar niet uit in welke mate de bevolking haar uitbuiting ondervindt en of ze in staat zal zijn haar financieel te overleven. Deze regering kan vergeleken worden met een spartelende drenkeling in een stroomversnelling die maar om zich heen grijpt in de hoop nog ergens houvast te vinden en niet te verzuipen.
Ze gaat dan maar door op haar ingeslagen weg van uitbui-ting en kaalplukkerij van dit toch al zo getergde volk. Een volk dat al zo verarmd is, dat ze voor een deel al afhankelijk is gemaakt van eenzijdige voedselpakketten waarvan de samenstelling in handen ligt van diezelfde overheid.
Ook deze brandstofverhoging zal een aanzienlijke inflatoire werken hebben binnen de gehele maatschappij. Dit houdt in dat de consument nog minder geld zal hebben om te besteden en gedwongen wordt wederom de prioriteiten voor het maandelijkse budget te verstellen. Elk gezin zal verplicht zijn nog verder te bezuinigen, terwijl dat bij de meesten al zeker niet meer mogelijk is. De regering Bouterse maakt dit volk straatarm en dat doet ze door steeds maar verhogingen en op los te laten. Allerlei constructies worden bedacht om nog meer geld uit de zak van de loontrekker te kloppen.
En deze verhogingen van brandstof zullen echt niet de laatste zijn. Parmessar van de EBS, heeft onlangs meegedeeld dat de huidige energietarieven die aan de gemeenschap worden doorberekend allang achterhaald zijn.
Hiermede heeft de EBS- directeur aangegeven, dat we onze borst collectief nat mogen maken, want ook voor stroom zullen er aanpassingen komen.
De vraag die we ons allemaal dienen te stellen is: hoe lang zullen we deze geseling van dit uitbuiters-regiem nog accepteren?
Is de situatie nog niet ernstig genoeg? Laten we ons verblinden door de grondbeschikkingen die door RGB worden verstrekt en waar we zeker als Sranangman recht op hebben en die zeker niet mogen worden gezien als een gunst van een toevallig regiem?
Of zijn we zo blij zonder werk en verheugd, omdat we een paar pakketten toegeworpen krijgen alsof we in een land verkeren waar er door een natuurramp of gewapende strijd hongersnood is ontstaan?
Dit volk moet wakker worden en gaan beseffen dat het zo niet langer kan en dat het volkomen ongepast is dat een regering maar over onze ruggen fiscale verhogingen toepast en we daar zonder protest maar genoegen mee moeten nemen. Tegen deze brandstofverhoging moet zeker protest komen. Doen we wederom niets, dan zal men ons verder blijven uitzuigen.