Lady Boss event: Inspiratie voor weg naar succes

Met het eerste Lady Boss Event in Suriname, georganiseerd door het Jamar Institute of education and advice, wil de initiatiefnemer tevens directeur van het instituut, Ruiz Kartoredjo, dat vrouwen meer inspiratie en motivatie krijgen in wat zij van plan zijn te doen of wat zij wensen te bereiken. Dit evenement was volledig in het kader van ‘women empowerment’, en was erop gericht om vrouwen te motiveren, inspireren en daarnaast ook met elkaar te verbinden. Op het eerste Lady Boss Event hebben zes vrouwen hun succesverhaal gedeeld met het publiek, dat bestond uit ruim tachtig vrouwen. De vrouwen die in het kader van women empowerment aan het woord kwamen zijn: Xaviera Song, Ruth Sinkeler, Jane Kolf-Bergraaf, Wonnie Boedhoe, Leanda Zeldenrust en Anuskha Sonai. Kolf-Bergraaf vertelde over haar tien regels naar succes. Xaviera Spong kwam aan het einde aan het woord. Volgens haar is het belangrijk om te weten waar je staat als vrouw, anders zal het leven steeds moeilijker worden. Een vrouw kan een ‘Lady Boss’ genoemd worden wanneer ze in staat is anderen te helpen die zich graag verder willen ontwikkelen. Daarnaast is een Lady Boss niet per se een vrouw die directeur is of leiding geeft in een bedrijf of organisatie, maar ook een vrouw die bijvoorbeeld in een bepaalde sector goede verdiensten weet te leveren, bijvoorbeeld een vrouw die de zorg draagt voor haar kind of kinderen.

Naast de vrouwen die als inspiratie moesten dienen voor het vrouwelijke publiek, waren er ook een tal van andere vrouwen die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om als startende ondernemers hun producten of diensten te promoten. Daarvoor kregen ze elk negentig minuten.

De activiteit die zaterdagavond gehouden is Courtyard by Marriott, noemt directeur Kartoredjo zeer geslaagd. De vrouwen die massaal zijn afgekomen op deze event, dat volgens Kartoredjo vervolgd zal worden in een tweede editie van Lady Boss, hebben ook kunnen genieten van een motivatiefilmpje over de bekende Amerikaanse zangeres en actrice Alicia keys. Het Jamar Institute of education and advice is opgericht om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Surinaamse burger op verschillende niveaus en sectoren in de samenleving, in het bijzonder studenten. Het instituut is opgericht op 30 juni 2017.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles