Surmac start training zwaar materieel

In verband met haar zestigjarig bestaan, zal Sumac N.V, mensen uit de gemeenschap in de gelegenheid stellen om deel te nemen aan trainingen die zij al enkele jaren verzorgd. De kandidaten die gekozen worden om de trainingen te volgen, zullen in aanmerking komen voor 60 procent korting op de kosten die verbonden zijn aan de training. Avriëlle Cicilson, trainingscoördinator, zegt dat Surmac, personeel een belangrijk factor vindt in de hele business. Naar zeggen van de trainingscoördinator zal een bedrijf groeien als er geïnvesteerd wordt in het personeel.

Met het moderne trainingscenter van Surmac kunnen mensen up to date getraind worden in de diverse merken machines die het bedrijf verkoopt. De diverse opleidingen die Surmac verzorgd, zijn niet alleen geschikt voor het eigen personeel, maar ook voor haar cliënten en andere geïnteresseerden. Surmac heeft ook een heavy equipment technician programma opgesteld, dit programma is ook opengesteld voor de gemeenschap. Volgens de trainingscoördinator is dit een positief aspect van Surmac, zij wil vooral jongeren de kans geven zich verder te ontwikkelen. Voor opleidingen binnen dit programma, zal de korting van 60 procent toegekend worden aan de mensen die geselecteerd zullen worden. Geïnteresseerden kunnen een registratieformulier halen bij het hoofdkantoor van Surmac of bij het trainingscenter. Zij hebben ook de mogelijkheid om een scan van hun cv en diploma te sturen naar het bedrijf via hun website. Daarnaast heeft Surmac op zaterdag 19 augustus een open dag van 08:30 uur tot 12:00 uur, waar geïnteresseerden ook de nodige informatie kunnen halen en zich kunnen registreren. De laatste registratiedatum voor de heavy equipment technician training is aanstaande zondag, 20 augustus 2017. Geïnteresseerden die deel wensen te nemen aan dit programma, dienen minimaal 18 jaar te zijn en moeten in het bezit zijn van een mbo-diploma werktuigbouwkunde of elektro.

Als werkbouwtuigkundige kan Cicilson aangeven, dat de training aansluit op de reële werksituatie. De training opent deuren voor mensen die een dergelijke opleiding hebben afgerond. “Alles wat je op school hebt gehad, zal je moeten doen in de praktijk”, stelt de trainingscoördinator.

In oktober gaat Surmac wederom van start met een heavy equipment technician opleiding, welke een duur heeft van vier maanden. Volgens Cicilson zal het een intensieve training worden, die verzorgd zal worden van maandag tot en met vrijdag vrijdag en van 07:00 tot 16:00 uur. De lessen zullen online, klassikaal en praktisch verzorgd worden. Aan het eind van deze opleiding zullen de participanten als goed geschikte heavy equipment technicians kunnen werken.

Voor de andere trainingen die het zwaar materieel bedrijf verzorgt over graafmachines, bulldozers en andere motoren, geeft Surmac het advies om in het bezit te zijn van een mulo- of lts-diploma. Dit is nodig om materie te kunnen opnemen. “Als een persoon niet in het bezit is van zo een diploma, zal er een intake gesprek volgen om het niveau van de persoon in te schatten”, benadrukt Cicilson.

De trainingscoördinator vertelt dat er veel voordelen zijn aan de trainingen die het bedrijf verzorgt. Als voorbeeld haalt ze aan dat geslaagden, gerekend kunnen worden tot de beste zwaar materieel technicians. Ze haalt aan dat Surmac al een aantal jaren deze trainingen intern verzorgt, waardoor zij de nodige kennis en inzichten heeft om de beste technicians af te leveren. De training zal daarnaast een boost geven aan de carrière van de trainees, omdat het bedrijf beschikt over de nodige kennis en het materiaal.

door Richelle Mac-Nack

 

 

More
articles