NVB besluit maandag over verdere acties

Het probleem met het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) is nog steeds niet opgelost. De leden die zijn aangesloten bij de bond, zitten nog steeds achter de directie aan om verbeterde secundaire voorzieningen en een loonsverhoging te bewerkstelligen. Bondsvoorzitter Raymond Ford, zegt nog steeds geen positief antwoord te hebben ontvangen op de brief, die werd gestuurd naar NVB-directeur Guno Robertson. Ford zegt dat de meer dan honderd leden opnieuw actie wilden voeren, maar dat hij een beroep op hen heeft gedaan om nog even geduld te betrachten, maar dit gaat hij niet nog een keer doen. “Ik ga geen rekening meer houden en ga niet voor de tweede keer begrip vragen aan de leden.” Vandaag wordt opnieuw een brief gestuurd aan de directie.

Mocht Ford geen bevredigend antwoord ontvangen, dan zal er aanstaande maandag een spoed algemene ledenvergadering gehouden worden, waarbij het besluit genomen zal worden of de leden opnieuw zullen staken. Eind juli werd er al een ultimatum gesteld voor de directie. De bondsvoorzitter zegt dat de leden het wachten al beu zijn en bereid zijn de actie te verscherpen.

De onderhandelingen met de directie hebben niet tot een oplossing geleid. De leden krijgen het gevoel alsof ze op de lange baan worden geschoven. Robertson had aan hen beloofd dat hij de brief zou doornemen en verder zou doorspelen aan minister Jerry Miranda van Transport, Communicatie & Toerisme. “Als de acties nadelige gevolgen hebben voor het bedrijf, is dat voor rekening van het bedrijf”, aldus Ford.

door Kimberley Fräser

 

More
articles