Dreamliner TUI verwelkomd op Zanderij

De Dreamliner van Touristik Union International (TUI), is gisteren in de vooravond door een groot publiek ontvangen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij. De Boeing 787 van TUI heeft gisteren haar eerste vlucht gehad van Amsterdam naar Paramaribo. Het vliegtuig van TUI wordt de derde speler op deze route. De Dreamliner behoort tot de nieuwste serie van de Boeing vliegtuigen. Tijdens de bijeenkomst na de inaugurele vlucht, zei Arjan Kers, directeur van TUI, dat de vliegmaatschappij ruim een half jaar bezig is geweest met campagnevoering voor de nieuwe bestemming: Suriname.

TUI voorziet behalve in de normale vliegtickets, ook in een scala van dertig reispakketen voor haar klanten. Hoewel Suriname volgens Kers niet gezien wordt als vakantiebestemming, zal het bedrijf er werk van maken om meer oorden op te zetten in Suriname. Om klanten meer te bieden, zal er ook gewerkt worden om bestaande oorden uit te breiden. Echter wilde Kers niet aangeven hoeveel geld er reeds geïnvesteerd is in Suriname. Hij gaf wel aan dat het om miljoenen euro’s gaat, maar vindt het belangrijker dat er in de nabije toekomst toeristen zullen komen naar Suriname, die het land op de kaart zullen zetten als vakantiebestemming.

Na de plechtigheden werden de gasten in de gelegenheid gesteld om de Dreamliner van binnen te bezichtigen. De aanwezigen prezen het vliegtuig unaniem om zijn comfort. Behalve dat de stoelen de mogelijkheid hebben tot reclynen zijn de stoelen in de economy class, voorzien van een entertainment center. De stoelen zijn voorzien van een lederen bekleding, ook is er genoeg ruimte voor de passagiers om hun benen te strekken. De Dreamliner staat bekend als een vliegtuig dat minder brandstof verbruikt en toch grote afstanden kan afleggen.

Met nog een speler op de route Amsterdam-Paramaribo en vice versa en de diensten die TUI zal aanbieden, ziet Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, dat Suriname meer mogelijkheden krijgt om ontwikkeling teweeg te brengen. Hij haalde aan dat de diensten die TUI zal aanbieden op het gebied van toerisme, een spin off zullen hebben naar haast elke sector. In dat kader riep hij, net als de minister van Handel, Industrie en Toerisme en de directeur van SLM, Robby Lachimising, de Surinaamse ondernemers op om hierop in te spelen. Lachmising benadrukte dat Surinamers meer zullen profiteren, als zij zelf investeren in de toerismesector. Als voorbeeld haalde hij aan dat eigenaren van recreatieoorden minimaal 100 tot 120 cabana’s moeten hebben, gezien de toeristen die naar Suriname komen, meer gericht zijn op het binnenland van Suriname.

Verder voegde de directeur van SLM eraan toe dat er geen noemenswaardig verschil zal zijn in de prijzen van vliegtickets. Hij wees er op dat er elke maandag een actie zal zijn van Paramaribo naar Amsterdam. Klanten kunnen dan op de maandag naar Amsterdam vliegen met een ticket van 638 euro’s met de Dreamliner. Het vliegtuig van TUI zal uitsluitend op de maandag vliegen, de klanten dienen dus ook weer terug te keren op een maandag. Lachmising haalde aan dat er samen met TUI ook eraan gewerkt wordt om reizen vanuit Suriname aan te bieden naar landen in de regio.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles