Winkeliers willen betrokkenheid pakkettenproject

Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), vindt dat de regering het oude systeem van pakkettenafhandeling kan hanteren. Bij dit systeem waren ook de winkeliers betrokken. “We zitten nog midden in de crisis en ook de winkeliers hebben grote problemen. Zij zijn dus bereid mee te helpen bij dit project.” Hansoe zegt dat sinds de regering Bouterse aan de macht is, de winkeliers niet meer meetellen, terwijl de jaren daarvoor er samengewerkt werd met de winkeliers. De regering werkt volgens hem met slechts twee importeurs om het project uit te voeren. Het bestuur is daar helemaal niet blij mee en ziet graag dat de winkeliers alsnog aan bod komen. “Zij hebben het nu ook heel erg moeilijk, vanwege de koopkrachtdaling”, zegt Hansoe.

Door het oude systeem in te voeren, kan corruptie en diefstal volgens Hasnoe voorkomen worden, hetgeen het geval was vorig jaar, toen zijn heel wat pakketten verduisterd. Bij het oude systeem konden mensen die in aanmerking kwamen voor een pakket, dit met hun ID-kaart bij de winkelier in hun buurt afhalen.

Op deze manier kunnen winkeliers eventueel de mensen die geen SRD 50 vooraf kunnen betalen aan de regering voorschieten. Het project moet volgens de voorzitter weer verspreid worden uitgevoerd in alle ressorten zodat het ook gemakkelijk is voor de mensen om hun pakket af te halen. Hasnoe ziet verder meer transparantie bij het uitvoeren van dit project. “Laat de regering ook publiceren wie allemaal in aanmerking komt voor een pakket.”

door Kimberley Fräser

 

More
articles