Welzijn neemt officieel waar op Justitie

De minister van Justitie en Politie (JusPol) ad interim, Jerry Miranda, heeft vanmorgen het beheer over het ministerie aan de nieuwe minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn, overgedragen. De ondertekening van het protocol van overdracht vond plaats in bijzijn van de waarnemend directeur van Justitie , mr. Marianne Chin A Fat.

Na de protocollaire ondertekening overhandigde Miranda het protocol van overdracht met de volgende documenten: het huidig organogram, de beschikking van de nieuwe organisatiestructuur van het ministerie, het concept beleidsplan 2016-2020, de begroting van 2016, concept begroting van 2017 en het document van realisatie van de dienstonderdelen aan minister Welzijn.

Welzijn, die ook minister is van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zal waarnemen op JusPol tot er een geschikte kandidaat is gevonden voor de functie van minister.

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) spreekt in een gisteren uitgegeven bericht geruchten tegen als zou Rashied Doekhie de nieuwe minister van Justitie en Politie worden. Het bericht van het NII luidt als volgt: “Het Nationaal Informatie Instituut (NII)wenst hierbij te benadrukken dat minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie & Toerisme, belast is met de waarneming op het ministerie van Justitie en Politie. Gebleken is dat er voornamelijk op social media, bewust onjuiste informatie wordt gedeeld, hetgeen onderdeel is van een campagne om verwarring, onrust en onzekerheid te creëren. Als voorbeeld wordt genoemd, het bericht als zou de directeur van het NII, dhr. Clifton Limburg hebben bevestigd dat dhr. Rashied Doekhie benoemd zal worden tot de nieuwe minister van Justitie en Politie. Dit is pertinent onwaar. Met dit bericht wenst het Nationaal Informatie Instituut de samenleving te informeren, dat de president Z. E. Desi Bouterse zich buigt over de opvolging van dhr. Eugene van der San. Dit proces is nog niet voltooid. Als het moment daar is, zal via de officiële regeringskanalen de samenleving worden geïnformeerd. Het Nationaal Informatie Instituut doet nogmaals een beroep op de samenleving, zich niet te laten leiden door suggestieve berichten”.

More
articles