Personeel AZP legt werk neer

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft vanmiddag rond 12:30 uur het werk neergelegd. Medewerkers van alle afdelingen weigeren het werk te hervatten alvorens zij precies weten wanneer zij de koopkrachtversterking van SRD375 krijgen. Een medewerker van het AZP zegt in gesprek met De West, dat aan hen beloofd was, dat ze de koopkrachtversterking op 15 mei zouden krijgen. Echter is dit niet gebeurd. Het personeel ontving wel een circulaire waarin vermeld stond dat de koopkrachtversterking aan het eind van de maand uitbetaald zou worden aan het personeel, maar het ziekenhuispersoneel heeft deze niet ontvangen.
De bond heeft hedenmorgen aan het personeel gezegd dat er gesprekken gevoerd zullen worden met de minister omtrent de koopkrachtversterking, rond 12:30 uur zou zij aan de medewerkers bekendmaken wat eruit de bus is gekomen.

Toen de medewerkers rond 12:30 uur zich verzamelden, werd aan hen voorgehouden dat men nog bezig was te onderhandelen. Weer werd er een beroep op ze gedaan om zich rond 14:30 aan te melden, met de belofte dat de resultaten van de onderhandelingen bekend zouden worden gemaakt, maar de medewerkers namen daar geen genoegen mee en legden het werk massaal neer.
Ter perse gaan van deze editie waren de resultaten van de onderhandelingen nog niet bekend. Medewerkers van het ziekenhuis zijn niet van plan het werk te hervatten zonder dat duidelijk is wanneer zij hun koopkrachtversterking zullen ontvangen.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles