Vakbeweging in beraad over verhoogde benzineprijzen

De actievoerende vakbeweging is bezig zich te beraden over de verder te nemen stappen, als gevolg van de recente benzineverhoging die de regering heeft ingevoerd. Dit zegt Robby Berenstein, voorzitter Ravaksur. In het weekend zal er volgens hem al een duidelijke datum zijn voor de protestactie in Nickerie. Berenstein zegt dat de advocaten druk bezig zijn om een duidelijke vordering voor te breiden om een kort geding tegen de regering aan te spannen. Hij geeft aan dat de zaak volgende week zal worden ingediend bij de rechter. Hij merkt op dat de regering toch voortgaat met het verder uitknijpen van het volk, zonder een behoorlijk uitleg.

Berenstein zegt dat de benzineverhoging het resultaat is van een beleid dat totaal wordt afgekeurd door de vakbeweging, die twee eisen heeft gesteld, namelijk terugdraaien van de verhoogde benzineprijzen en stopzetten van verdere verarming. De verhoging van de benzineprijzen is volgens Berenstein de manier waarop de overheid haar inkomsten haalt om aan haar uitgaven te kunnen voldoen. “Door het volk uit te knijpen”, zegt hij. Het is volgens hem steeds het volk dat een grotere bijdrage moet leveren aan staatsinkomsten, omdat de regering absoluut niet wil snijden en ingrijpen in de belangen van een selectieve groep mensen. Berenstein benadrukt dat de verhoging met enkele centjes niet onderschat moet worden, omdat dit voor verdere verarming zorgt, want de prijzen in de winkels stijgen mee.

De C-47-voorzitter merkt op dat de overheid zelf geen government take wenst in te leveren om zodoende de prijs stabiel te houden, als prijsstijgingen van olie zich voordoen op de wereldmarkt. Dit maakt volgens hem de verarming in ons land alleen maar groter. Berenstein geeft aan dat een onderdeel van de verarming de gezondheidszorg, met name het Staatsziekenfonds (SZF) is. Hij zegt dat sommige mensen, ondanks hun SZF-ziektekostenverzekering, toch moeten betalen voor medicijnen en behandelingen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles