‘SRD 20 voor vuilophaal incorrect en onrechtvaardig’

De bewoners van Kabalebo moeten per ingaande 1 mei maandelijks SRD 20,- betalen voor de vuilophaal. “Dat bewoners van Kabalebo SRD 20 moeten betalen voor de vuilophaal, vind ik incorrect en onrechtvaardig”, zegt William Waidoe, PL-parlementariër.

De districtscommissaris van Kabalebo, Theresia Cirino, heeft bekendgemaakt dat de vuilophaal per ingaande 1 mei hervat zal worden en dat de bewoners, gezien de financiële situatie, SRD 20,- moeten betalen hiervoor. Dit bedrag moet vooraf worden betaald. Volgens de bekendmaking zal er gewerkt worden met een manifest waarin de huishoudens die aan de betaling hebben voldaan, zijn opgenomen.

Volgens Waidoe is het niet rechtvaardig dat een deel van de bevolking moet betalen voor de vuilophaal en een ander deel niet. Hij is ook van mening dat de regering ondoordacht maatregelen doorvoert. “De economische situatie in het land is slecht en er zijn mensen die zich het bedrag van SRD 20,- niet kunnen permitteren”, stelt de parlementariër. Volgens hem brengt de overheid mensen op deze manier ertoe om over te gaan tot handelingen die niet goed zijn. Mensen die zich dit bedrag niet kunnen permitteren, kunnen overgaan tot het verbanden van het vuil of kunnen het vuil ergens gaan dumpen. “Dit zal allemaal gevolgen hebben voor ons milieu”, geeft Waidoe aan.

Hij zegt dat de enige economische activiteit in Kabalebo, toerisme is. “De overheid moet proberen om een win-win situatie te creëren in Kabalebo met betrekking tot de vuilophaal”, zegt Waidoe. Hij vindt ook dat er meer duidelijkheid moet komen over het tarief.

Volgens de bekendmaking zullen ook de ophaaldagen van twee dagen naar één dag worden teruggebracht. Waidoe vindt dat er betere oplossingen zijn als het gaat om de vuilophaal en het verwerken ervan, waardoor de mensen minder vuil zullen hebben. Hij haalt bijvoorbeeld aan dat de regering de bewoners moet informeren over de scheiding van afval, waarbij een bepaald deel van het afval gebruikt kan worden als voer voor het pluimvee.

door Priscilla Kia

 

More
articles