April 15, 2017


King Koyeba weer op vrije voeten


April 15, 2017

De Surinaamse artiest Lowinzo ‘King Koyeba’ Misidjan, ook wel bekend als ‘Paramaribo Baas’ is sinds donderdag weer op vrije voeten. De dancehall- en reggaeartiest moest 6 maanden brommen in de gevangenis.  Hij kreeg een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, opgelegd en de veroordeelde SRD 500 geldboete, nadat hij een grote partij marihuana in zijn bezit had. In oktober vorig jaar werd hij opgepakt. Hij verklaarde toen drugs te verkopen om zijn zes kinderen te verzorgen. Honderden fans en collega-artiesten hebben tot laat in de avond gewacht tot de artiest werd vrijgelaten nabij de strafinrichting Santo Boma om hem een warme ontvangst te geven. Daarna werd hij met een limousine richting Paramaribo gebracht waar ook tal van mensen op hem wachtten. In een video clip liet de artiest aan zijn fans weten dat hij zijn muziekcarrière continueert. Ook aan zijn fans die hem altijd trouw zijn gebleven uitte hij zijn dankbaarheid. De artiest zegt enthousiast te zijn om weer in de studio te zijn.  Toen hij vast zat, schreef hij enkele nummers die hij heel binnenkort zal opnemen in de studio.