April 15, 2017


Donavey vertelt levensverhaal met ‘Rustig vaarwater’


April 15, 2017

Donavey gaf op 7 en 9 april zijn allereerste concert in Theater Thalia, genaamd ‘Rustig vaarwater’. “Als je op de rivier bent, heb je rustig vaarwater en je hebt grote golven. “Op dit moment ben ik in de rustig vaarwater fase”, aldus de artiest. ‘Rustig vaarwater’ is zijn nieuwe album waar hij over de ups-and-downs zingt die hij heeft meegemaakt in zijn leven. Ook voor zijn dochtertje van één jaar heeft hij een nummer: ‘Mijn meisje’, hij vertelt dat hij niet meer met de moeder is, maar er alles aandoet om klaar te staan voor zijn meisje en haar liefde te geven. Door het brengen van zijn eigen live show, maakte Donavey de eerste stap naar het creëren van waarde voor de Surinaamse artiest. Tijdens het concert heeft hij zowel oude als nieuwe nummers gezongen. Vele nummers die ook deel waren van het repertoire zijn afkomstig van zijn onlangs uitgekomen album ‘Aankomst’. Het unieke aan deze show is dat hij een sterk team aan muzikanten achter zich had staan. Artino Oldenstam, Dominique Ravenberg, Janice van Klaveren, Skal, Tjatjie, Enver en Timothy Ceder, waren enkelen van Donavey’s collega-artiesten die samen met hem het podium  deelden, terwijl de live begeleiding werd gedaan door D-Answer.  Met de manier waarop hij dit aanpakt, is hij van mening dat hij voldoet aan de voorwaarde om dit doel te bereiken. De artiest wil thans meegeven dat hij niet voor organisaties optreedt. “Als je me in Thalia hebt gemist, ga je me pas zien wanneer ik weer mijn eigen show heb. Zie dit als een unicum voor de Donavey fans; naar een concert gaan waar alleen mijn muziek te horen is, die je samen met me kan meezingen.” Met zijn eigen shows wil de artiest een standaard zetten qua professionaliteit en exclusiviteit. “Om dat te doen, moet je kwaliteit leveren en niet te vaak in beeld zijn.”  In Thalia was de setting anders dan wat mensen gewend zijn van hiphop artiesten. Je staat niet en wordt niet gestoord bij het genieten van de muziek en vooral de inhoud ervan.