Actiecomité PLO gaat zelf bustarief vaststellen

De trekker van het actiecomité van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), Suraj Sahadew-Lall, zegt dat zij zelf het bustarief zullen verhogen als de regering niet binnen een maand de lijnbustarieven formeel aanpast. “We gaan niet als kleine jongens op straat lopen. We hebben een ander actiemodel, we gaan ook niet steeds blijven wachten”, benadrukt Sahadew-Lall. De lijnbushouders zouden in feite sinds 1 januari een tariefsaanpassing moeten krijgen. Hij zegt dat ze een maand lang een afwachtende houding zullen aannemen, maar als er op 1 mei geen nieuw tarief bekend is, dan zullen zij het zelf aanpassen. Sahadew-Lall maakt duidelijk dat ze geen verhoging van enkele centen zullen accepteren, ze staan erop dat een busrit naar de stad verhoogd wordt naar SRD2,50.  Dit, omdat alle producten en diensten in de samenleving reeds verdubbeld zijn. Hij wijst erop dat de bushouders pleiten voor de gelden waar ze recht hebben.  Verder haalde Sahadew-Lall ook aan dat als de voorzitter van de PLO, John Mahadewsing, privébelangen wil behartigen, in plaats van de belangen van de bushouders te dienen, hij moet aftreden. Ook voegt hij eraan toe, dat als de PLO-voorzitter er niet voor kan zorgen dat het bustarief verhoogd wordt naar SRD2,50, hij plaats moet maken.

Het actiecomité zal niet  tolereren dat er gespeeld wordt met de belangen van de bushouders.  De manier waarop Mahadewsing werkt aan een tariefsverhoging met de regering, vindt Sahadew-Lall een oude en sluwe werkwijze. “Iedereen wist dat de brandstofprijzen verhoogd zouden worden, wist hij dat niet?”, vraagt Sahadew-Lall zich af. Daarnaast haalt hij aan dat Mahadewsing weerspreekt dat hij bezig is met politieke praktijken. Echter zegt Sahadew-Lall dat Mahdewsing wel leiding geeft aan een commissie die door de minister van Openbare Werken en Transport (OW&T) in het leven is geroepen. Sahadew-Lall wijst erop dat er geen overleg is gepleegd met de overige bushouders, alvorens de PLO-voorzitter die functie op zich heeft genomen. Hij benadrukt dat Mahadewsing als voorzitter zijn verantwoordelijkheden moet kennen.

PLO-voorzitter Mahadewsing zei in een vorig gesprek dat de regering alleen nog een besluit moest nemen omtrent de tariefsverhoging, dat zou worden besproken bij hun volgende onderhandeling. Die onderhandeling is gisteren geweest, echter zegt Mahadewsing nog geen resultaten te hebben.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles