February 17, 2017


Transie ondanks onwennig spelpatroon nipt langs PVV


February 17, 2017

Transvaal-trainer Mannen en verzorger Kohinor schudden elkaar elkaar de hand na de partij tegen PVV. Transvaal won het treffen in de Topklasse met 2-1. (Foto: Regillio Derby) Twee goals van de Braziliaanse voetballers brachten gisteravond in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion een nogal wat onwennig Transvaal een 2-1 zege op hekkensluiter PVV. Fernando dos Santos opende in de 38ste minuut de score, terwijl zijn teammaat Carlos da Silva dicht gegen het laatste kwartier aan zijn kans schoon zag bij vertwijfeling in de PVV-defensie. De onvoldoende weggewerkte bal werd doir de toegesnelde Da Silva met precisie in het net achter doelman Brian Damba geplaatst. Dit doelpunt kwam tegen de verwachtingen in van PVV, dat al vroeg verder moest met 10 man vanwege een rode kaart (2× geel) van de speler Corinde. De politie voetbalploeg zette zich des temeer in voor een beter resultaat, wat kort na de pauze resulteerde in de gelijkmaker. Een hardzwoegende Virguil Najoe veroverde bij een duel voor de 16m zone de bal op Da Silva, ging het strafschop binnen en haalde met het linkerbeen uit. De bal verdween laag over de grond onder de handen van de Transie-goalie in het doel, 1-1. Da Silva zou later zijn blunder goedmaken toen hij meeging met een aanval en alert reageerde op een onvoldoende weggewerkte bal door een PVV-verdediger in het 16m gebied. Eindstand 2-1. Opmerkelijk was het ietswat statisch en afwachtend spel bij de groen-witte voetbalformatie, dat kennelijk deel uitmaakt van de tactische strategie van de nieuwe trainer. De laatstgenoemde onderkende tegenover de sportpers de zwakte bij Transvaal. “We moesten sneller spelen. De bal moest sneller rond. We hadden die ruimte”, reageerde de clubtrainer op het geleverde spel van Transie. Dat spel verliep zichtbaar wel volgens een bepaald patroon, echter moeten sommige spelers nog wennen aan de hun toebedeelde rol. “Het is gewoon de spanning. Twee weken terug spraken ze erover dat Transvaal niet scoort. We moeten eraan gaan werken. Het spel moet gewoon vlot”, aldus de Transie-coach. Met de zege is Transie gestegen naar de middenmoot, terwijl PVV in de staartgroep blijft bengelen samen met SNL. De tussenstand: 1.Leo Victor 10-25, 2.Inter Moengo Tapoe 10-22, 3.WBC 10-21, 4.Nishan’42 10-15, 5.Robinhood 10-14, 6.Voorwaarts 10-13, 7.Jong Rambaan 10-13, 8.Transvaal 11-13, 9.Botopasie 10-11, 10.Notch 10-9, 11.PVV 11-8,12.SNL 10-4 (DRP)