OW vraagt medewerking bewoners voor herstel Mozeskreekbrug

Het ministerie van Openbare Werken (OW) vraagt aan de gemeenschap die gebruik maakt van de brug over de Mozeskreek om mee te werken om de brug zo snel als mogelijk weer open te kunnen stellen voor het publiek. Raoul Swedo, hoofd afdeling Voorlichting van het ministerie van OW, zegt tegenover De West, dat er enig oponthoud is ontstaan tijdens werkzaamheden door de aannemer. Hij geeft aan dat dit komt doordat de bewoners in het gebied geen gehoor hebben gegeven aan de instructies van het ministerie. Intussen heeft Swedo van de districtscommissaris (dc) van het gebied vernomen dat de politie is ingeschakeld, die zorgt ervoor dat de aannemer de werkzaamheden kan hervatten. De minister van OW, Jerry Miranda, had de dc geadviseerd om de brug over de Mozeskreek meteen te sluiten voor transportmiddelen en voetgangers.

Swedo geeft aan dat het om een constructieve brug gaat. De situatie is volgens hem zo gevaarlijk, dat de brug kan instorten als een personenauto erover rijdt. Een zeer betrouwbare aannemer, die ervaring heeft op het gebied van bruggen, betwijfelt of de brug binnen twee dagen opgeleverd wordt. Volgens de bron zou het op zijn minst een week tot anderhalf week nemen om de brug te herstellen. Swedo hiermee geconfronteerd, verklaart dat het ministerie van OW een model heeft gezocht dat de mensen in staat stelt om zo snel als mogelijk toegang te  krijgen tot de brug. Hij zegt dat de aannemer heeft aangegeven, dat hij in staat is het werk in twee dagen af te maken. Swedo gaat er vanuit dat een aannemer weet hoe hij of zij zijn werk doet. Hij benadrukt dat de werkzaamheden onder strenge controle van het ministerie worden uitgevoerd. Momenteel zijn er coördinatoren van het ministerie van OW aanwezig bij de Mozeskreekbrug.

Swedo merkt op dat met een 1x24u inzet de job geklaard kan worden. De aannemer is zaterdagochtend vroeg met al zijn equipment aangekomen in het gebied, waarna de werkzaamheden gelijk zijn gestart.

Dat de brug in zo een slechte staat is, komt volgens Swedo door het transporteren van zwaar materiaal. Hij voegt eraan toe het ministerie de ondernemers die zwaar materiaal transporteren al in kaart heeft gebracht. De minister van OW zou volgens planning vanmorgen met een van de grote ondernemers een gesprek hebben op het ministerie. Swedo geeft aan dat het bedoeling is om met de ondernemers om de tafel te zitten en te kijken hoe zij kunnen bijdragen om de kosten van de brug te dekken.

-door Johannes Damodar Patak-

 

 

More
articles