Broki en Jong Aurora koplopers NGVB

Een spelmoment tijdens het treffen tussen Jong Aurora en Princo. Jong Aurora won het duel in de competitie van de NGVB met 1-0. (Foto: Regillio Derby)

Broki en Jong Aurora hebben na drie speeldagen de koploperspositie ingenomen bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). De overige zes ploegen hebben elk één wedstrijd verloren. Broki won zondag met 3-0 van Sentea, terwijl Jong Aurora met 1-0 langs Princo ging.
Bij de rust leidde Broki met 2-0 door doelpunten van Sifillion Soekhoe en Severto Altmann. Clifford Alleyne benutte in de 84ste minuut een strafschop en liet daarmee zijn derde doelpunt van het seizoen optekenen. Het enige wapenfeit van Sentea was de rode kaart van Biza Akiemboto in de 86ste minuut.
Nieuwkomer Su Sport boekte zijn eerste zege door T.Sondi met 3-0 te verslaan. Bij de rust was de stand 2-0, na doelpunten van Wilmart Seedo van T. Sondi (autogoal) in de 8ste minuut en Xauilino Emanuels in de 40ste minuut. In de 55ste minuut maakte Clyde Lamsberg er 3-0 van.
Ook Vasas pikte een overwinning mee op de derde dag van de competitie door met 4-2 te zegevieren over Puwa Nani. In de eerste speelperiode kwam Vasas tot een 3-1 score, waarbij Faustino Koster een hattrick scoorde en tevens ook het vierde doelpunt. Voor Puwa Nani scoorden de gebroeders Winston en Leandro Misiedjans in de tweede en 75ste minuut.
Princo leed een gevoelige 1-0 nederlaag tegen Jong Aurora, dat zijn tweede wedstrijd won. De gouden treffer werd in de 68ste minuut door Guido Aloeboetoe gescoord.
Woensdag nemen Princo en Puwa Nani het om 18:00 uur tegen elkaar op en om 20:00 uur T.Sondi vs Vasas. Vrijdag: U-20: 18:00 uur Puwa Nani-Su Sport en 20:00 uur Jong Aurora-Sentea.