Puwa Nani onderuit tegen Broki

De competitie bij de NGVB ging afgelopen weekend van start met de Patro Copa, waarin onder meer Slee Juniors en Flora het tegen elkaar opnamen. (Foto: Regillio Derby)
De voetbalclub Broki, bestaande uit spelers van de wijk Abra Broki bebben woensdagavond meteen hun eerste overwinning geboekt in de nieuwe competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). Slachtoffer was Puwa Nani, dat na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 0-4 onderuit ging. Na een vroege doelpunt van Cleon Wondel in de tiende minuut, duurde het tot aan de 58ste minuut voordat Broki de stijd kon beslissen. Het inbrengen van Clifford Allyne bracht direct verandering in het spel van de ploeg. Het was dan ook deze speler die in de 58ste minuut voor 2-0 zorgde. Reinald Fonkel zette de wedstrijd in de 77ste minuut op slot, waarna Allyne in 85ste minuut voor zijn tweede doelpunt aantekende en de eindstand op 4-0 bepaalde.
Princo overklaste Vasas met 6-1. Vasas kon Princo tot aan de rust bijbenen, waardoor de ruststand slechts 2-1 was. Jetro Rees opende in de tiende minuut de score voor Princo. Vasas kwam direct goed terug en zeven minuten later was het Sako Diso die voor de gelijkmaker zorgde. Lester Headley zette Princa via een strafschop op een 2-1 rustscore. In de tweede speelperiode was Vasas een totaal verslagen ploeg, mede door slechte conditie. Princo maakte hiervan goed gebruik en voerde de eindscore op naar 6-1. Giovanni Harderwijk, Zachari Zeegelaar, Kelvin Sno en opnieuw Jetro Rees namen de resterende doelpunten voor hun rekening.
Voor zondag aanstaande staan er vier wedstrijden op het programma, te weten: 10:00 uur T.Sondi-Su Sport; 12.00 uur Jong Aurora-Princ; 14:00 uur Puwa Nani-Vasas en 16:00 uur Broki-Sentea.