Inbrekers slaan hun slag bij Western Union

Rovers hebben in de nacht van 25 december en 26 december ingebroken in Western Union aan de Domineestraat. Dit bevestigt Raymil Bhagirath, directeur van Cirkel N.V. tegenover De West. Hij gaf aan nog geen inhoudelijke informatie te willen geven over de roofoverval, vanwege het onderzoek van de politie. Bhagirath zei wel dat de rovers ervandoor zijn gegaan met geldbedragen in SRD en vreemde valuta. Hij geeft aan dat er nog na wordt gegaan hoe groot het bedrag is. Bhagirath noemt de overval een trieste zaak, gezien de moeilijke economische situatie in het land. Hij verklaart dat de inbraak een grote klap is voor het bedrijf.

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in een telefonisch gesprek deze overval ook bevestigd. Zij geeft aan dat de politie van Centrum een  melding van een beller kreeg, dat er in Dresscode werd ingebroken.

Toen de wetsdienaren zich ter plekke oriënteerden, kwamen zij erachter dat de inbrekers zich via de vliering toegang tot Dresscode hadden verschaft, alvorens zij het pand van Western Union binnenkwamen. De inbrekers hebben geldbedragen uit de kluis en kassa meegenomen. In deze zaak zijn er tot nog toe geen aanhoudingen verricht.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles