Politie kampt nog steeds met vervoersproblematiek

Raul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, maakt zich nog steeds zorgen over het politievervoer en het meubilair. Hellings zegt dat deze zaken op het bord van de  korpschef zijn gelegd, gezien het feit dat zij de beheerder van de politieorganisatie is.

Eerder werd al bekend dat het ministerie van Justitie en Politie US-dollar 750.000 zou krijgen voor het Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Voor Hellings maakt het niet uit hoeveel geld het politieapparaat krijgt.

Belangrijk voor hem is dat alle zaken in orde gemaakt worden zodat agenten onder goede omstandigheden kunnen arbeiden. “ We zitten met nog meer problemen, zoals een tekort aan papier en inkt.”

Hellings benadrukt dat de leiding op de hoogte is van de werksituatie en dat de leiding en een verandering in moet brengen. Belangrijk is dat de bond en de leiding van het korps on speaking terms zijn. “ Als alles goed komt, hangt van de leiding af. Belangrijk is dat we op goede voet met elkaar leven en dat zullen we blijven doen maar als zaken scheef gaan, ligt het niet aan de bond en wat niet aan de bond ligt, moet aan de leiding kenbaar gemaakt worden.”

More
articles