Bond VCB wil inspraak in fusie

De personeelsbond bij de Volkscredietbank (VCB) wil inspraak hebben in de fusie met de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), welke onlangs is aangekondigd. De werknemersorganisatie hield vanmorgen een prikactie waarbij bondsvoorzitter Robby Berenstein tijdens een persconferentie verder inging op de situatie.

Het personeel is ontevreden over de wijze waarop minister Gillmore Hoefdraad van Financiën met hen communiceert. De bond eist meer betrokkenheid in het fuseren van de banken en wil ook duidelijk over het opstappen van directeur, Percy Clenem, per 1 januari

Het personeel dat vandaag tot 11. 00 uur heeft gewerkt, wil ook meer zekerheid over eerder gemaakte afspraken.

De bond heeft nog geen reactie ontvangen op een brief gericht aan de bewindsman, waarin er aandacht wordt gevraagd voor de pijnpunten van het personeel.

Berenstein benadrukt dat de bond niet tegen de fusie is, maar meer betrokkenheid in dit proces wil hebben. Hij vindt dat de banken eerst doorgelicht moeten worden alvorens er wordt overgegaan tot de samensmelting. De bondsvoorzitter vraagt zich af waarom men  zo’n haast heeft. Berenstein zegt daarenboven alleen bij de fusie tussen de Landbouwbank en de VCB betrokken te zijn.

De personeelsbond is vast van plan de directeur, die mogelijk vervanger wordt, te ondersteunen.

Het werk wordt morgen hervat. Aan minister Hoefdraad is een week de ruimte gegeven te reageren. Mocht een antwoord uitblijven, dan zal de actie voortgezet en verscherpt worden.

door Kimberley Fräser

 

More
articles