Santokhi weerspreekt geruchten samenwerking NDP en VHP

De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chan Santokhi, zegt dat de geruchten die enige tijd de ronde doen over een samenwerking tussen de VHP met de Nationale Democratische Partij (NDP), niet op waarheid berusten. Hij zegt dat die informatie het hoofdbestuur van de VHP niet heeft bereikt. Santokhi zegt dat er binnen zijn partij regelmatig wordt vergaderd, dus als er een samenwerking is ontstaan tussen leden van de twee partijen, zou hij op de hoogte zijn daarvan. Verder voegt hij eraan toe dat het hoofdbestuur het uiteindelijke besluit neemt om samen te werken met andere partijen. De voorzitter geeft wel toe dat leden van beide partijen in een bepaalde mate contact met elkaar onderhouden, maar hij zegt dat er niet gesproken wordt over enige samenwerking.

Santokhi zegt dat de VHP eerder bewust niet heeft gereageerd op deze geruchten. Hij is van mening dat de NDP altijd geruchten verspreid om zo voor ruis en verdeeldheid te kunnen zorgen binnen de VHP. De VHP-voorzitter zegt dat ondanks de geruchten die verspreid worden, de VHP stand zal blijven houden.

Eerder deden geruchten de ronde dat twee VHP’ers benaderd zijn om bij de volgende reshuffling, ministersfuncties te gaan bekleden. Deze VHP’ers zouden naar verluidt, benaderd zijn door personen uit de directe omgeving van president Desi Bouterse. Het is vooralsnog niet duidelijk wie de VHP’ers zijn, wel wordt er gezegd dat deze informatie bekend is binnen VHP.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles