Belfort: ‘Srefidensiviering in een district met waterputten’

“Er is geen reden voor het vieren van feest. Men heeft geen leidingwater, maar waterputten te Tamanredjo en juist daar gaat men feest vieren. Het is overduidelijk dat er verkeerde prioriteiten gesteld worden.” Dat zegt Abop-parlementariër, Edward Belfort.

De volksvertegenwoordiger is van mening dat het beter zou zijn als men een deel van het geld gebruikt had om leidingwater aan te sluiten voor de bewoners van Tamanredjo, in plaats van alles te besteden aan een groot feest. “Het is dus overduidelijk dat men liever feest dan dat men voor de belangrijke nutsvoorzieningen zorgt”, zegt hij. Eerder had men ook getracht de weg te barricaderen en de directeur van SWM, Marlon Oosterling, vond het nodig om de mensen te bedreigen met iets waarop ze recht hebben.

Belfort zegt dat hij geen idee heeft wat het tweedaagse feest zal kosten, omdat men geen openbaarheid aan zaken wil geven. Het is ook niet duidelijk uit welke post het geld genomen is om feest te vieren. “ Men is bewust bezig om geen openbaarheid aan de uitgaven te geven. Het is wel jammer, omdat de mensen liever water uit een kraan hadden in plaats van een feest in hun woongebied. ”Wat volgens Belfort erger is, is dat er nog steeds grote schulden betaald moeten worden aan schuldeisers. “Men feest liever in plaats dat men schulden gaat betalen.”

door Ivan Summerville

 

 

More
articles