Robby Naarendorp: ‘Totale samenleving moet helpen Wet op de Staatsschuld ongewijzigd te laten’

Robby Naarendorp, voorzitter van Ravaksur, zegt naar aanleiding van de oproep van VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien aan de vakbonden om op te komen tegen de wijziging van de Wet op de Staatschuld, dat de totale gemeenschap betrokken zou moeten worden. Gajadien deed de oproep gisteravond tijdens het televisieprogramma ‘To the Point’. Naarendorp vindt dat er vooral op de politieke partijen, vrouwenorganisaties en jongerenorganisaties een beroep gedaan moet worden. “Het gaat niet alleen om de werkende klasse, maar om alle maatschappelijke organisaties.”

Naarendorp vindt het een goed initiatief van de VHP-parlementariër, maar zo gemakkelijk gaat het volgens hem niet. Daarom zullen de vakbonden niet zo gauw ingaan op de oproep. Om deze stap te nemen, zal de parlementariër volgens hem eerst moeten praten met de verschillende groepen. Als er een degelijk plan in voorbereiding is, dan zijn de vakbonden bereid zich aan te sluiten.

De vakbondsvoorzitter zegt dat de vakbonden in het verleden grote groepen mensen achter zich hebben gehad, waardoor de belangen van de mensen zijn behartigd. Echter merkt hij op dat het volk van vandaag die mindset nog moet maken. Naarendorp blikt terug op de twee pogingen waarbij de vakbonden getracht hebben om de mensen te mobiliseren en zeker 200.000 mensen op de been wilden brengen. De geringe opkomst heeft volgens Naarendorp demotiverend gewerkt op de vakbonden. “Men komt naar ons toe met positieve reacties, maar tijdens het protest zelf, zijn ze niet te vinden,“ merkt Naarendorp op. Naarendorp zegt dat de vakbonden wel plannen maken. “Als het volk zover is en dat signaal geeft, dan staan de vakbonden klaar om wederom in actie te gaan.”

De bevolking staat in elk geval moeilijke tijden te wachten, gezien de overheid in 2017 de subsidies voor water en elektriciteit volledig zal terugdraaien.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles