Plantage Baboenkriki niet meer verkocht

De plantage Baboenkriki ook wel plantage Eendracht genoemd, is met tussenkomst van de groene tafel niet meer verkocht. Dat zegt Sabrina Hiwat, penningmeester van Stichting Baboenkriki aan De West. Hiwat zegt verder dat dit voor de familie een opluchting is na alle onzekerheid of hun plantage wel of niet verkocht zou worden..

Volgens de voorzitter van de stichting, Michel Hiwat, bestaat de plantage al meer dan 135 jaar. “ De plantage met een grootte van 255 hectare zou verkocht worden, maar gelukkig is dat niet het geval geweest. Gezien deze ontwikkeling die in het voordeel van de familie is, moet de plantage in ontwikkeling gebracht worden.” Daarmee is inmiddels een aanvang gemaakt. Het oude bestuur, werkte zonder statuten, maar het nieuwe bestuur werkt volgens geldende regels, met als gevolg dat de stichting erkend is door de districtscommissaris van Para.

In het proces om de plantage te ontwikkelen is er reeds 10 km infrastructuur aangelegd. “Tot nu toe lukt het aardig”, zegt Hiwat. Zo is men onder andere bezig met het huren van grond en het opzetten van een nieuw recreatieoord met een heel nieuw systeem in vergelijking met andere recreatieoorden. “ We hebben enorm veel watervolume kunnen creëren en in het verlengde daarvan zijn er een aantal eilanden uitgediept. In en rondom de eilanden is er veel water en het ligt in de bedoeling dat het nieuwe recreatieoord meer dan duizend mensen zal kunnen accommoderen.  We doen er alles aan om het recreatieoord in de tweede week van december open te stellen voor het publiek. “

-door Ivan Summerville-

 

More
articles