Maatschappelijke organisaties moeten hun plaats en rol kennen

Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër, meent dat niet alleen de groeperingen die actief zijn in de politiek, moeten proberen een ommekeer te brengen in het wanbeleid dat nu gevoerd wordt door de huidige regering. Volgens hem wordt het tijd dat elke maatschappelijke organisatie, hetzij de vakbeweging, het bedrijfsleven en andere organisaties, gaan beseffen wat hun rol is in de samenleving en hun plaatsen gaan innemen. Elke organisatie heeft haar verantwoordelijkheid. De VHP-parlementariër zegt dat als deze organisaties menen op te komen voor de ambtenaren en de burgerrij, dan kan het niet zo zijn dat deze mensen achteruit gaan in hun levensstandaard.

Gajadien heeft onder andere de vakbeweging opgeroepen om de wijziging van de Wet op de Staatsschuld niet te accepteren. De wijziging van de wet stelt de overheid in staat om het schuldplafond te verhogen en overtreders van deze wet worden dan niet meer vervolgd. “De overheid gaat meer leningen afsluiten waar De Nationale Assemblée (DNA) zogenaamd goedkeuring voor heeft gegeven”, zegt Gajadien. Hij wijst erop dat het hier niet gaat om het constant lenen, het gaat erom dat de rente verhoogd wordt waardoor er meer moet worden afgelost.

Volgens het DNA-lid zullen de mensen die deelnemen aan het economisch verkeer moeten instaan voor de consequenties van het besluit van de regering om het obligoplafond te wijzigen.

Als het geleende geld aangewend zou worden voor de productie, dan zou de bezorgdheid volgens Gajadien niet zo groot zijn. “Maar het geleende geld wordt daarvoor niet gebruik, wat maakt dat de verdiencapaciteit niet stabiel is”, zegt de parlementariër. Dit alles maakt dat de burgerij niet kan voorzien in haar dagelijkse behoefte. Gajadien vindt dat de regering haar beleid moet wijzigen, omdat we anders als land niet meer kunnen lenen en daar moet de samenleving zich bewust van worden.

-door Richelle Mac-Nack-

 

 

More
articles