Smashpoint brengt betonnen tafeltennistafels naar districten

 

De betonnen tafeltennistafel op het terrein van de Richenel Slooteschool werd ruim vijf maanden geleden door de tafeltennisclub Smashpoint geschonken. (Foto: Regillio Derby)

De tafeltennisvereniging Smashpoint onder leiding van Gieta Girjasing is onlangs van start gegaan met een intensief éénjarig programma voor het opzetten van betonnen tafeltennistafels en training voor trainers in verschillende districten. In Moengo, Albina, Brokopondo Centrum, Klaaskreek, Nieuw Nickerie en Wageningen kan de jeugd uitkijken naar het moment dat deze tafeltennistafels voor hun worden opgezet. Smashpoint heeft vijf maanden geleden in Paramaribo op de Richenel Slooteschool de eerste betonnen tafel in gebruik genomen en daarna een bij Albuflo te Flora.

Nu is het met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade, met wie op 4 november een overeenkomst werd aangegaan, mogelijk een grote sprong voorwaarts te maken in het promoten en toegankelijker maken van deze sport voor meisjes en jongens in de districten. In al deze centra worden jeugdige spelers gerekruteerd en wordt de trainerscapaciteit in aantal en kwaliteit verhoogd. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft medewerking toegezegd bij het selecteren van deelnemers aan de training voor trainers.

tafeltennisDankzij donaties van particulieren kunnen ook het Willebrod Axwijk Sportcentrum, Stibula en een locatie in Totness en district Para worden voorzien.

Smashpoint richt zich de afgelopen jaren vooral op het bekendheid geven aan – en bevorderen van de tafeltennissport in ons land. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het rekruteren van meisjes en jongens van vijf jaar en ouder. Uit deze groep zullen talentvolle spelers worden geselecteerd voor schoolsportevenementen in de regio. Gaandeweg het traject zullen zij,die de passie en ambitie hebben om ons land in het buitenland te vertegenwoordigen,begeleid worden op hun weg naar de top.

More
articles