AZP ontvangt donaties

Dat het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in een zeer precaire situatie verkeert is alom bekend. Gelukkig zijn er binnen en buiten Suriname particulieren en organisaties die het ziekenhuis, en daarmee de gehele Surinaamse gemeenschap, een warm hart toedragen.

De afgelopen twee maanden heeft het ziekenhuis van verschillende organisaties en particulieren donaties mogen ontvangen in diverse vormen. Dit varieerde van mensen die aan de deur van de Intensive Care stonden met hun persoonlijke medicamenten tot aan grote organisaties die zowel schoonmaakmiddelen als medische verbruiksartikelen hebben gedoneerd. Sommige donateurs hebben aangegeven dat zij graag anoniem willen blijven, wat we dan ook respecteren.

Onderstaand een overzicht van enkele donaties die het ziekenhuis tot nu toe heeft ontvangen:

De Shri Shiva Mandier heeft een donatie bestaande uit towels, handsoap en schoonmaakmiddelen geschonken aan de Intensive Care Unit.

Consolidated Industries Corporations NV. (CIC) heeft een grote hoeveelheid schoonmaak middelen ter waarde van SRD 53.000,- geleverd aan het ziekenhuis.

Op 27 oktober jongstleden mocht Chantal Rijker, coördinator PR & Communicatie (AZP) een donatie bestaande uit medische verbruiksartikelen in ontvangst nemen van

Stichting Suriname Samen Sterk in samenwerking met N.V. 82 Trading. Deze schenking had een waarde van SRD 10.000,-.

Stichting Suriname Samen Sterk heeft reeds eerder gedoneerd aan het AZP, namelijk medische verbruiksartikelen met een waarde van ongeveer SRD 12.000,- aan het Nierdialyse Centrum Suriname (juni 2016).

I-Frontier doneerde een geldbedrag.

Op dinsdag 1 november kreeg AZP van Stichting Liefde Overwint een geste bestaande uit medische verbruiksartikelen. Deze werden persoonlijk gebracht door de sterrenkok Patrick Rechards.

Saftrade schonk medische verbruiksartikelen met een waarde van SRD 7300,-

Van Kersten Healthcare ontving het ziekenhuis onder andere insulinespuiten.

Het Courtyard Marriott Hotel schonk linnengoed waaronder lakens en kussens. Deze zijn zeer goed te gebruiken in het beddenhuis en op de Intensive Care Unit.

Voorts werden ook donaties ontvangen van NV. Dam , ILM Foundation en andere trouwe particuliere donateurs. Het AZP is zeer blij met deze donaties, omdat elk beetje helpt.

Echter, omdat het nog steeds gaat om een gezondheidsinstelling waarbij de gezondheid van de patiënt voorop gesteld wordt, is er besloten om de donaties gestructureerd te laten verlopen. Hierbij worden (eventuele) donateurs dan ook gevraagd de richtlijnen zoveel als mogelijk op te volgen.

Bij materiële donaties zijn onder andere de volgende punten erg belangrijk:

Aard van het product/omschrijving

Merk

Model

Land van herkomst (made in…)

Vervaldatum

Aantal

Geschatte waarde

Verpakking

Financiële donaties kunnen gestort worden bij de Fina-bank op de volgende ‘Vrienden van AZP’ rekeningnummers: (SRD) 19.45.534, (USD) 19.45.542 en (EURO) 19.45.559 onder vermelding van bedrijfsnaam en/of instelling en/of persoon; contactpersoon; eventuele bestemmingswensen , etc.

More
articles